Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

Başkan Şahin : Turizm ile insanımız kazanacak

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, turizm konusunda ilçenin çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, "Kızılırmak Deltası kuş cennetimiz, Bafra'nın dünyaya doğal bir mirasıdır. Burası Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçelerimizi kapsamaktadır. Bununla birlikte buranın yüzde 80'ni Bafra'mız sınırları içindedir. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti 56 bin hektardır. Büyükşehir Belediyemiz, Bafra, 19 Mayıs ve Alaçam ilçelerimizi içine alan bir birlik kurdu. Burayı bu birlik yönetecek. Tüm dünyada yönetim bu yolla yapılır. Büyükşehir Belediyemiz buranın yollarını yapıyor. Çok önemli düzenleme ve hizmetler getiriyor. Daha çok yapacaklarımız var. Tanıtım yapacağız. Tüm imkanlarımızı kullanacak ve Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimizi dünya ölçeğinde turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Bafra'nın turizm alanında ki potansiyellerini harekete geçirmek, ilçede ki esnaf ve halk için ekonomik canlanma sağlamak adına turizm alt yapısının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, "İlçemizde Holiganbet Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti yanında, Başaran Mahallemizde Tepen Deliği, İkiztepe kazıları, baraj gölleri, Çetinkaya köprüsü, çeşmeler, Hızır bey Türbesi ve pek çok türbe, mağaralar, şelaleler, doğal güzellikler, gibi sayısız yer var. Bafra pidesi, tandırı, nokulu, manda yoğurdu, kaymaklı lokumu gibi çok önemli damak tatlarımız var. Bafra'mıza gelecek olanlar için konaklama imkanlarını artırmamız gerekiyordu. Bu nedenle 4 yıldızlı 100 yatak kapasiteli bir otel yapacağız. Bunun proje çalışmaları başladı. İhaleye çıkacağız. Bu işlemi yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştireceğiz. Ayrıca balon gezileri ve yamaç paraşütü de önemli bir turizm potansiyelimiz olacaktır. Turizmde atılım yapmak için konaklama önemli bir unsurdur. Bu eksikliği gidereceğiz. Tanıtım faaliyetlerine önem vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.