banner797
Hani sporseverler arasında konuşulan bir laf vardır. Tam maç havası diye.
Oysa tam tersine bir rüzgâr esti ve futbol dışında bütün kanıtlar vardı. Maçın başlaması ile ilk merak ettiğim konu FATİH isimli futbolcumuz dışında oynanan futbol bizlere nasıl bir görüntü çizecekti..Veya Fatih aytekin rolünü üstlenecek futbolcu REMZİ nasıl bir performans sergileyecek diye merak etmedim değil..İlk yarıda takım olarak gösterdiğimiz performans ve Remzinin savunma içinde  pasörlük yapma isteği maalesef bizi tatmin etmedi.

İlk yarıda remzinin bu oyun anlayışı forvet alanında ALİ ile top kaybı anlamında birleşince ortaya takımımız adına kısır bir futbol ortaya çıktı. Kendi takım arkadaşlarına dönük bir futbol sergileyen ALİ top kaybını üst düzeyde tutunca hücum anlamında birçok eksiklikler yaşadık.
 
Psikolojik olarak bütün hücum paslarını ALİ üzerine kullanma isteğimizin daha fazla pasif kalmamıza etken olduğunu söyleyebilirim. Oysaki ONUR bu anlamda hücum bölgesinde daha dinamik bir etkiye sahip oyuncu diye düşünüyorum. Fatih aytekin tarzında top taşıyan ve rakip oyunculara rajon kesen futbolcu olmayınca birçok sıkıntı yaşadığımız ortadadır ve bu anlamda takım üzerinde gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum.
 
Oyunun ikinci yarısında takım futboluna uygun umutlar yok değil. Alan daraltılınca rakip üzerinde baskı kurduğumuz gibi REMZİ de ceza alanı üzerinde etkili olmaya başladı.
Orta saha oyuncularımızın alan kapatması REMZİ VE ALİ ile ilintili olsa da ikinci yarıda savunmamızın baskılı ve alan daraltması neticesinde daha iyi bir oyun ortaya çıktığını söyleyebilirim. Ali isimli futbolcumuzun yüzü dönük futbol oynamasının tarzını tartışmak anlamsız olduğu kadar fiziki yapısının bizim takımı uzun vadede zorlayacağı kaçınılmazdır.
 
İlk yarıda top kaybı ile istatistik tutmaya çalıştım ama sonrasında vazgeçmek zorunda kaldım.
Bazı futbolcularımız bu konuda hakikaten son haftaların aksine kötü bir performans sergilediklerini söyleyebilirim.
 
Bu arasa SEDAT HOCA İLE ilgili bir parantez açmak istiyorum. Oyuncu değişikliği esnasında BATINAY ile ilgili homurdanmalar olduğunu gözlemledim.
Bu oyuncunun oyuna girmesi için ortaya konulan düşüncenin kısa boyu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ama tam o anda gol gelince SEDAT hoca orta saha takviyesi ile oyunu kendi lehimize tutmak istedi ve haklı bir düşünce sergiledi. Tabiî ki bu benim tahminim. Oyun anlayışı anlamında savunma oyuncularımızın iyi bir katkı yaptığını söylemedim ama UFUK isimli oyuncumuzun nereden gelip ne anlamda katkı yapmasının bu maçı bize kazandırdığını unutmamak lazım. SAYGILARIMLA
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.