Öne Çıkanlar Müsavat Dervişoğlu KûtülAmâre Zaferi
banner798

Bafra'da hayvan saldırısında 12 buzağı 1 oğlak telef oldu

Sabah saatlerinde yavru buzağılara süt vermek için ahıra giren hayvan sahibi Murat Boz hayvanlarının yerde hareketsiz yattığını gördü.

İhbar verilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Ahıra giren hayvan sahibi Murat Boz,” 12 adet buzağımız telef oldu, sabah saatlerinde yeğenim kalktı buzağılara süt verecekti, yeğenime dedim sütü ısıt, geliyorum. İçeri girdiğimizde keçinin içeride yatını gördük. O sırada yeğenim bana ağabey keçiyi yemişler, bende dedim git diğer buzağılara bak, onları yemesinler dedim, o sırada bende aşağıya indim. Bir baktım komple buzağılar yerde, hepsini yemişler. Durumu görür görmez yetkilere haber verdiklerini.” Söyledi.

HAYVANLARI TELEF OLAN MURAT BOZ

7 Ay önce Dededağ Mahallesi’ne yakın Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hayvanları telef olan Ramazan Çakmak ise ,” Fevzi Çakmak Mahallesi’nde aynı olayı bizler yaşadık. 14 tane buzağımız telef oldu. Bizler gereken mercilere başvurduğumuz halde bir sonuç alamadık. Şimdi arkadaşımızın başına aynı olay geldi. Bizler burada sesimizi duyurmak istiyoruz. Ekonomimize katkımız olması için mücadele veriyoruz. Belediye mahallemizin çok büyük bir mahalle olduğunu biliyor ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ’de biliyor. Neden sokak köpeklerine sahip çıkılmıyor. Bu gün benim hayvanım öldü, yarın başka arkadaşımın hayvanı köpek saldırısında ölecek. Bu hayvan yiyecek bir şey bulamadığı zaman çoluk çocuğa saldıracak. Vatandaş bu köpeklere zarar verdiklerinde hayvan hakları ayağı kalkıyor. Sonuçta bu hayvanlarda can, bu hayvanlar soframıza gelen bir gıda ürünü, şimdi bunlar sermaye olarak dönüyor. Şimdi bu ailenin geçimi buna bağlı ne ile geçinecek. Devlet büyüklerimiz buna bir çare bulmazsa, bu hayvanları toplayıp belediyenin önüne getireceğiz. “dedi.

DAHA ÖNCE HAYVANLARI SALDIRIYA UĞRAYAN BESİCİ RAMAZAN ÇAKMAK

Ekipler, telef olan hayvan saldırısı ile ilgili çalışma başlattı.

KAYNAK : HABEROVASI

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.