Öne Çıkanlar Can bafra belediyesi
banner797

Bafra Çarşı Cami ibadete açıldı

1860 yıllarda yapıldığı tahmin edilen tarihi Çarşı Camisinin restorasyon çalışmalarında tarihine ve kültürüne zarar verilmeden tamamlandı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı konuşmada,”Kamu kurumlarında ve iş merkezlerinde ihtiyaç olan her yerde ibadet mekanlarını hazırlamak zorundayız.Okul ve kurumlarda açılan mescitlerde namazlarımızı kılıyoruz.Samsun Adliyesinde açtığımız mescit, Hayır sever vatandaşımızın yaptığı Merkez cezaevinde güzel bir camimiz,İl jandarma komutanlığının bahçesine yaptığımız camimiz ibadete açık olduğunu söyledi.

Samsun Sahra Sıhhiye önemli bir askeri alan olduğunu söyleyen Samsun Valisi Zülkif Dağlı,”Oraya bu günlerde hayır sever bir vatandaşımızla hep birlikte temel atma töreni ile birlikte bir cami yapacağız.Bu çalışmanın izinleri çıktı.1990’lu yıllarda faaliyete geçen Merkez Organize Sanayi Bölgemizde bir camimiz yoktu, yeri var cami yapılmamış bir hayır severimizi vesile kıldık.Çarşamba sanayisinin Camii temelini önümüz haftalarda atacağız. Havza Sanayi bölgemizde de cami inşaatı için temel atacağız. Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve üyelerle birlikte Bafra Organize Sanayi bölgemize bin kişilik cami yapımında kararını almak suretiyle projesi hazır onunda temelini en yakın zamanda atacağız.” Dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy açıklamasında,”Samsun Vakıflar Bölge müdürlüğümüz olarak 2002 yılından 2022 yılına kadar bölge olarak 77 tane eserimizi tamamladık. Bölge müdürlüğümüzce her ay toplam 1705 aileye kuru gıda dağıtımı, 389 öğrencimize ve 21 yabancı üniversite öğrencimize burs vermekteyiz.” Dedi.

Burhan Ersoy ,”Camiler müminler için bir mekandır. Secde edilen yer manasına gelen mescitler müminler için birlik olma yeridir. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz Bafra Çarşı Camimiz gerçektende müstesna cemaatin içine sığamayacağı bir ibadet yeri olacaktır.Camimizin cemaati de bereketlenecektir.Huzurunuzda İslam dünyasının göz bebeği Ayasofya Kebir Camii’ne, Türk İslam mimarisinin zirve noktası olan Selimiye Cami’sine selam göndererek sözlerini tamamladı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise,”Bafra için önemi olan Çarşı Camiisinin açılışını yapıyoruz.Hepimizin hatıralarının olduğu, çocukluğumuzda babalarımızla beraber gelip namaz kıldığımız, merkezde son derece önemli Çarşı Camisinin restorasyon çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BafraSamsunÇarşı Camii
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.