Öne Çıkanlar Samsun ankara
banner798

Samsun'da dolandırıcılara karşı bilgilendirilme yapıldı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü İl genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, Dolandırıcılık suçlarını önleme, daha etkin mücadele etme ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla Kafe, Lokanta, Kıraathane, Giyim Mağazası, Park Bahçe, Kuyumcu, Market, Cami, Eczane, Kuaför, Dolmuş Durağı, Okul, Cadde ve Sokaklarda yapılan çalışmalarda;

7 bin 715 adet Dolandırıcılık broşürü dağıtılarak toplamda 10 bin 370 vatandaş bilgilendirildi.

Kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak adınızın terör örgütüne karıştığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu, size operasyon yaptıklarını söyleyerek altınınızı, paranızı, inceleyeceğiz şeklindeki telefon aramaları yapan şahıslar Dolandırıcıdır, Vatandaşlara, “cep telefonlarına gelen hediye kazandınız” veya “sahte hukuk bürosundan adınıza icra takibi başlatıldı” şeklindeki mesajlara itibar etmemeleri ve internet sitesi üzerinden yaptıkları alışverişlerde kapora adı altında talep edilen bir para gönderimi yapmamaları hususlarında görevlilerimizce bilgilendirme çalışmaları aralıksız devam edileceği belirtildi.

Ekipler, vatandaşlara savcı yada Polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası para veya altın istemez. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.