Öne Çıkanlar Samsunspor Dart
banner798

Bafra'da Halk Eğitimi 2 kurs düzenlendi

Halk Eğitim Modül Programı Doğrultusunda Düzenlenen Kurslarla İlgili Bilgi Notu

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü katkıları ile Bafra İlçesi Sürü Yönetim Elemanı Kursları 2021 Yılı Faaliyet Planı içerisinde yer alan“ Sürü Yönetim Elemanı” ve Bafra İlçesi Tarımsal Nufus Gençleşiyor Projesi 2021 Yılı Kurs Planlaması içinde yer alan “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konularında 2 kurs düzenlenmiştir.

22.11.2021 – 15 -12.2021 tarihleri arasında düzenlenen 104 saat lik “Sürü Yönetim Elemanı “ kursuna 37 Kursiyer kayıt yaptırmış Kurs sonunda 26 Kursiyerimizde başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmışlardır. Kursta Usta öğretici olarak Veteriner Hekim Adem ALIŞKAN ve Ziraat Mühendisi Arslan ÇİLCE görev yapmıştır.

Kursiyerlerimize Hayvancılığın önemi, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği kapsamında barınak şartları , besleme, sürü sevki ve yönetimi, hastalıklara karşı alınacak tedbirler konularında bilgiler aktarıldı.

22.11.021 – 6.12.2021 tarihleri arasında düzenlenen 72 saatlik “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği “kursuna 28 kursiyer kayıt yaptırmış, kurs sonunda 17 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır. Kursta usta öğretici olarak Ziraat Mühendisi Muzaffer GEMİCİ görev yapmıştır. Kursiyerlerimize Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin önemi, yetiştiricilik kapsamında ekim, dikim, çapalama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadelesi ve pazarlama imkanları konularında bilgiler verildi.

HALK EĞİTİM MODÜL PROGRAMI DOĞRULTUSUNDA DÜZENLENEN KURSLARDA BAŞARILI OLAN KURSİYERLERE BELGELERİ VERİLDİ

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ve Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü katkılarıyla, Halk Eğitim Modül Programı Doğrultusunda düzenlenen “Sürü Yönetim Elemanı” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konularında açılan kurslar sonunda başarılı kursiyerlere verilmek üzere yapılan sertifika törenine katıldı.

2021 yılı faaliyet Planı içerisinde yer alan “Sürü Yönetim Elemanı” kursuna 37 Kursiyer kayıt yaptırmış, kurs sonunda 26 Kursiyer başarılı olmuşken, Bafra İlçesi Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi 2021 Yılı Kurs Planlaması içinde yer alan “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konularında açılan kurslara  ise 28 Kursiyer kayıt yaptırmış ve kurs sonunda 17 Kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır.

Başarılı Kursiyerler için yapılan belge töreninde konuşmalar ve belge takdiminin ardından, Kaymakam Cevdet Ertürkmen usta öğreticiler Veteriner Hekim Adem Alışkan ve Ziraat Mühendisi Arslan Çilce’ye görevlerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, sertifika alan kursiyerlere de başarılar diledi.

Törene, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Mehmet Güreş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hacı Avcı, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Barbaros Turna, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahit Perçin, İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Mühendisler ve davetliler katıldı.

​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.