Öne Çıkanlar Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sentetik uyuşturucu ecza hap
banner797

Bafra Tarihi cilt haline gelecek

3-6 Kasım arasında Bafra Belediyesinin öncülüğünde yapılacak olan "Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra" başlıklı sempozyum Bafra Öğretmenevi’nde basına tanıtıldı.

‘Tarihi Kültürel Sosyal Yönleriyle Bafra’ Sempozyumu tanıtım programında açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ,”Bafra’da güzel bir sempozyuma startı verdik.Bafra’nın M.Ö. başlayarak bu güne kadar tarihini, sosyal yapısını ve kültürel yapısını anlatan yaklaşık 100’e yakın Akademisyenin buluştuğu Sempozyuma 3-6 Kasım arasında Bafra’da gerçekleştireceklerini söyledi.

Bafra tarihini anlaya bilmesi ve öğrene bilmesi için,dışarıdan gelen bir misafirlerimize tavsiye edebileceğimiz ciddi bir eserin olmadığını belirten Hamit Kılıç,” Bafra Belediyesi olarak bir yayın evinle anlaşarak ,Bafra Kültürel Sosyal Sempozyum sonunda çalışmaların tamamını kitap haline getireceğiz. Yayınlanan bilgileri kitap halinde dışarıdan gelen misafirlerimize vereceklerini belirtti.

‘Tarihi Kültürel Sosyal Yönleriyle Bafra’ sempozyumun düzenleme Kurulu Başkanlığını Milli Savunma Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Köse;”5 aylık zaman zarfında amacımız, ‘Tarihte Bafra’ ile ilgili topladığımız kaynaklarda birlikte 2 cilt,3 cilt veya 5 cilt tarihi bir kitap çıkarmaktır. Bafra’yı yaşayan insanlar, Bafra’yı yöneten insanlar, Bafra üzerinde yaşamış olan insanlar geçmiş tarihi bilmek zorunda, Bafra tarihinde 100 sene 500 sene önceki hayatları nasıldı.Nasıl ticaret yapıyorlardı.19. yy ve 20. yy’da Bafra nasıl gelişti.Bu çalışmalarımızı masa başı değil arşivlere girerek yapılan sonuçları metinlerle kitap haline getireceğiz.Sadece Bafralıların değil dünyanın hizmetine sunacağız.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.