Öne Çıkanlar ankara KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya
banner798

Bafra Ticaret Borsasından Açıklama..

 Borsaya olan tescil ücreti ve Üye aidat borçlarına Yapılandırma Üye aidat borçları ve tescil ücret borçlarına ait yapılandırma hükümleri ile ilgili bir açıklamayapan, Bafra Ticaret Borsası Başkanı, Sayın Namık KİBAROĞLU;
18/5/2017 tarihli ve 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Kanun) 27/5/2017tarihli ve 30078 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Anılan Kanun’un 4.maddesinin 7.fıkrasına istinaden, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre yapılandırma kapsamında; üyelerinborsaya olan; aidat ve borsa tescil ücretlerinin borç asılları da yer almaktadır. 31/03/2017 tarihi dahil önceki alacakların tahsilini düzenleyen madde, 6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırma yapanlara, bu kanun kapsamında yapılandırma hükümlerinden yararlanma imkanı vermemektedir. Ancak üyelerimiz, 01/07/2016 ve 31/03/2017 tarihleri arasında borçları için bu kanun kapsamında faydalanabilirler.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 27/05/2017 tarihinden önce, üyelerimizin, aidat ve tescil ücretlerinden doğan borç asıllarından, kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden gecikme faizi gibi feri alacaklar silinecektir.

Üyelerimizin talepleri ile taksitli ödeme yapmak isteyen üyelerimiz, ilk taksitin son ödeme günü 31/08/2017 olup, toplamda altı eşit taksitte borç asıllarını ödeyebilirler.

Üyelerimizin taksitlendirme imkanlarından yararlanabilmeleri için 31/07/2017 tarihine kadar borsamız başkanlığına bir dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Dedi.

Anahtar Kelimeler:
Bafra Ticaret Borsası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.