Öne Çıkanlar Emirliğİ Doğanderesi
banner798

Samsun'da Şap ve küpeleme çalışması yapıldı

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü şap hastalığına karşı büyükbaş ve Yeni doğan hayvanlara hem aşılama hem de küpe takımı gerçekleşti.

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı Veteriner personelleri tarafından ahır ve barınaklara gidilerek, büyükbaş hayvanlara şap hastalığına karşı aşılanma ve küpe takımı yapıldı.

Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü bağlı veteriner hekimi Taner Çelebi yaptığı açıklamada,” Bafra’da bizler senede iki dönem , 120 köyde, büyükbaş hayvanlara,ilk baharda 60 bin, son baharda 60 bin aşı olmak üzere toplamda 120 bin aşı yapıyoruz.Bunun yanında 35 Bin küçükbaş hayvana şap hastalığına karşı veba aşısı yaptıklarını belirtti.

Yeni doğmuş, 17 bin büyükbaş hayvana ve 20 bin üzerinde küçükbaş hayvana da küpe taktıklarını belirten Çelebi,Sığır, koyun ve keçi gibi hayvanların ürünlerinden insanlara bulaşan zoonotik bir hastalık olan Bruselloz hastalığı olarak bilinen LSD aşılamasını 58-60 bin aralığında küçükbaş hayvanlara uyguladıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.