banner798
BAFRASPOR DİKBIYIK BELEDİYESPOR MAÇ ANALİZİ

Bu sayfadan öncelikle REMZİ kardeşimize çok geçmiş olsun ve eski bir futbolcu olarak acısını paylaşıyorum, inşallah bu sıkıntıyı bir daha yaşamaz..İnsani ve vicdani olarak yaşadığı travmayı aynen paylaşıyorum, geçmiş olsun..
Goldeki zamanlama katkısını söylemekle birlikte birkaç çift kale ve hazırlık maçlarında seyrettiğim remzi 1930 bafrasporun en önemli oyuncusudur..Bu maçta remzi bu sıkıntıyı yaşamasa büyük ihtimalle dik bıyık belediye sporu farklı yenebilirdik.Remzi çıktıktan sonra aynı role soyunan oyuncumuz fatih Aytek’in bugün başarılı bir oyun sergilese de vücut ağırlığı istediklerini yapmasına engel oldu. Bireysel anlamda iki futbolcumuz üzerine yorum yaptığımızda tabiî ki takımımızı görmemiş oluruz..
 
Aslında bu maçın bizim için tehlike arz edeceği Perşembe günü yapılan çift kale maçta sinyal vermesine rağmen, kadroya alınması düşünülmeyen UFUK bütün takım kurgusundaki anlayışın ve düşüncelerin bozulmasına vesile olmuştur.. İşte hocalarımızda bu yanılgıya düşerek en büyük hatayı yanlış tercihle kullanarak adeta rakibe şans yaratmışlardır.
Bilemiyorum ama beklide rakibi hafife aldılar, rakip hakikaten zayıf ve güçsüz bir rakip olmakla birlikte bizim oyun kurgumuzun sadece kendi düşüncemize göre ayarlanması takım oyunu ortaya koyamamamıza sebep olduğu gibi hamle gücü ve fiziksel yetersizliklere sahip oyuncularla oyuna başlamamız bunda en büyük etkendir.
Karşı takımda oynayan etkisiz ve yetersiz yaştaki İMDAT karşısında böyle bir santraforla oynuyorsan ona göre oyun anlayışı benimsemek zorundasın. Yaş farkı olmasına rağmen aynı fizik ağırlığına sahip bir oyuncu ile oynamanın geçerli nedenleri nedir acaba, eğer yüksek toplarla bu futbolcudan yararlanacaksak oyun anlayışımızın da bu şekilde gelişmesi lazım değirmi..Oysa rakip takım ile bizim takımımızın korner ve yan top kullanım oranlarına baktığımızda rakip takım lehine büyük oranda üstünlük oldu.
Tek santraforla oyuna başlayan rakibi çok basit bir şekilde ilk yarıda sonucu yakalamak yerine maalesef hocalarımız sadece seyirci kalmıştır. Rakip takımın orta sahada kalabalık bir organizasyonla pas trafiğini anlayamamakla birlikte kendi orta saha oyuncularımızın adeta çizgi oyuncusu olmalarına müdahale edememişlerdir. Göbekte birbirine yakın oynayan rakip takım oyuncuları bu anlayışı mütevazı bir şekilde oynarken bizim takım sadece seyrederek yorulmuştur.
Burada bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum,bizim takım gibi her yıl sıfırdan transfer yapan takımların en çok dikkat etmesi gereken hususlar vardır ve buradan yansıtmak istiyorum..Yaptığın ilk transferler senin takım oyununu belirlemendeki en büyük etkendir.Eğer rast gele transfer yapıyorsan oyuncuya göre bir oyun planı belirlemek durumunda kalırsın ve durum seni zorlar ve elin kolun işlemez olur ,tıpkı şimdi olduğu gibi..
Orta sahada dikine oynayıp ara koşular yapan oyuncularının etkisini görememek ve bu anlamda yapılacak değişikliği son dakikalara bırakmak taktiksel anlamda ne kadar zayıf olduğumuzu ortaya koymuştur..Remzinin yaşadığı talihsiz sıkıntıya üzülmem nedeniyle futbolcu anlamında bazı görüşlerimi yansıtıp yazmak istemiyorum ama şunu belirtmeliyim ki futbola değil şeytanlıklara kafa yoranların bizlere sunduğu bu ortamı düzeltmek için destek olmalıyız diyorum..AMA insanları yanlış yönlendirenlerinde bilinmesi lazım..
 
Bugünkü maç bana şunu bir kere daha teyit etti ve söylemeden geçmek istemiyorum çünkü vicdani olarak yazmam lazım..
 
Eğer bugün bu takımda ARİZ santrafor oynasa idi rakip takım defansının en ufak şansı dahi yoktu..İmdat gibi bir oyuncu karşısında neler yapabileceğini bizler biliyoruz ama maalesef bazı kişiler kendi amaçları doğrultusunda bafrayı yıkıyorlar.Bizim çocuklarımızı yemek için Veliler üzerinden plan yapanların hesap vermesi gerekir ve bunu kendileri istemese de zaman kendiliğinden ortaya çıkaracaktır..Kimse takımımızın mağlubiyeti üzerine sevinç nidaları atmasın.yanlışları söyleyelim ama bunu takımızın mağlubiyetine endekslemeyelim ve bu konuda hakikaten üzüntü duyduğum hareketler oldu…İnşallah bu konuda herkes daha anlayışlı olu ve sağlıklı düşünür..saygılarımla..
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.