banner797
Okurlarımız biliyor ki Bafra’da futbolun ve sporun nabzı www.bafragazetesi.com da atmaktadır.Her konuda olduğu gibi bu konuda objektif ve tarafsız haberciliğimiz ile okurlarımızı gelişmelerden haberdar etmekteyiz. 
2011- 2012 Sezonunda TFF 3.lige çıkma hakkını final maçında kaybeden temsilcimiz. Bunun travmasını uzun süre yaşadı. Belediye Başkanının ve yönetim kurulu üyelerinin tüm gayretleri, çalışmaları, maddi ve manevi fedakârlıkları, kulübümüzü ve futbolcularımızı sahiplenmeleri bir maç ve birkaç futbolcu yüzünden heba olmuştu.

Tüm yöneticiler ve taraftarlarımız büyük bir üzüntü yaşamıştı. Bu travmadan sonra 4 defa genel kurul toplandı. Kimse yönetime talip olmadı.

Belediye başkanımız Zihni Şahin bende yardımcı olacağım, belli bir düzeyde maddi katkıda yapacağım söylemlerine rağmen takımımız kayyuma kalma tehlikesi yaşadı. Belediye başkanımız Zihni Şahin, Çamaş başkan ve o gününün yöneticileri , www.bafragazetesi.comve bazıları bugünde yönetimde olan birkaç kişi sayesinde kayyuma düşmekten kurtulduk. Tam bu tehlike atlatıldı derken, bu sefer lige katılmama durumu söz konusu oldu. Belediye Başkanımız sporseverleri dikkate alarak, Bafra’nın bir markası olan kulübümüze bir kez daha sahip çıkarak, Bafra spora olan sevgisini de ortaya koydu. Hüseyin Çamaş’ın başkanlığında bir yönetim oluştu.

www.bafragazetesi.com siteniz de bu süreçte en yapıcı yolu izlemiş ve elini de taşın altına koymuş ve kulübümüzün yanında olmuştur.
Tabii bu süreçte önemli bir zaman kaybı yaşandı. Bir yanda yaşanan gecikme diğer yandan da kısıtlı bütçe imkânları göreve gelen yönetimi de zorladığını müşahede ettik. Ama en azından takımımız ligdeydi ve yoluna devam edecekti. Tüm yaşananları www.bafragazetesi.com an be an takip etti. Bizzat şahit oldu. Gördüğümüz şuydu: Yeni yönetim kemerleri sıkmıştı. Bir tek lirayı bile hesap ediyordu. İlk etapta sezon başında dış kampı yapmadı. Takımımız kendi tesislerinde sezona hazırlanmaya başladı.

Kampa verilecek olan 40 bin ile 50.bin lira arasında olan bir parada harcanmadı. Yeni yönetim bununla kalmayarak Bir başka önemli harcama konusu olan spor malzemelerinde marka tercihi yerine tekstil atölyelerinde imalat yaptırarak takriben 30.000 TL tasarruf yoluna gitti.

Ayrıca Bafralı bir teknik kadro oluşturarak daha başlangıçta teknik kadroda 50.000 TL tasarruf etti. Bunun yanı sıra yeni yönetim paralı genel kaptanlık anlayışına da son vererek imkânlarına göre hareket etti. Teknik kadro bu şekilde devam ederse bu tasarrufta 130.000.TL’ye ulaşacak. Tabii burada Turgay Hocayı ve ekibini de takdir ediyoruz.
1930 Bafa spor yönetimi bu arada alt yapıya da önem vereceğini gösterdi. Gecen dönem yönetimde yer alan ve başarılı çalışmalar yapan alt yapı sorumluları ile alt yapı hocalarımız a takım teknik kadro ve bu dönemin alt yapı sorumluları bir araya gelerek güzel ve örnek bir dayanışma sergilediler. Çok sayıda Bafralı futbolcularımıza kapılar açıldı. Kendilerini gösterme şansı verildi. Bunlardan teknik kadronun verdiği karara göre yararlanma imkânına gidilerek, uzun yıllar sonra ilk defa takım kadrosu içerisinde 10’dan fazla Bafralı futbolcumuzun yer alması imkânı doğdu. Böylece geleceğe de yatırım yapılırken alt yapının ve Bafralı futbolcularımızın takip edileceği ortaya konmuş oldu. Yönetim bu konularda teknik kadronun işine karışmayarak futbolcu seçimlerini teknik kadroya bıraktı ve doğru bir yol izledi.
Kamptan, teknik kadro ödemelerine, spor malzemesi alımından, futbolcu transferlerindeki peşinat ve toplam rakamlara kadar çok sayıda alanda tasarrufa giden ve geçen yıla göre % 100 daha az bir bütçe oluşturan kulübümüz için bu yıl bir başarı beklemekte hayalperestlik olacaktır. Kayyumdan ve liglere katılamamak tehlikesinden geçen bir süreç sonunda diğer takımlar kadrolarını kurup kamplarını yaparken biz daha kongremizi yapmak telaşındaydık. Bu nedenle bir beklenti yok.
Bu arada yeni yönetimin hummalı çalışması, tasarruflu hareketleri, protokol tribünü için bu yılda kombine ve stat içi reklam çalışması gibi alanlarda görevlendirmeler yapması, iş adamları nezdinde bir çalışmaya başlaması, sponsorluk konusunda bazı adımlar atması, bazı sportif kurumlardan maddi kaynak sağlanması için gerekli ön çalışma ve yazışmaların yapılması en azından kısıtlı bir bütçe ile kurulmakta olan takımımıza taahhütlerin yerine getirilmesini ve sadece belediyeye bağlı kalmadan, sadece belediye yardımını beklemeden hareket edilmesi de olumlu ve ümit verici çalışmalardır. Bunun sonucu olarak Belediye Başkanımızın da bu çalışmalara öncülük ve önderlik yaparak destek vermekte olduğunu görmekteyiz. Ayrıca yıllardır olay hep a takım olarak görülmektedir. Fakat 1930 Bafra sporda pek çok kategoride ve yaz futbol okullarında 200 den fazla çocuğumuza da futbol oynama imkânı sağlanmakta bu şekilde en azından enerjilerini daha sağlıklı bir ortamda harcamaları gerçekleşmektedir. Belediye başkanının ve belediyenin spora olan desteğini bu açıdan da görmeli ve değerlendirmeliyiz.
Bu yıl her zamankinden daha çok kulübümüze ve takımımıza sahip çıkmalı, maçlarda desteklemeli sonuç ne olursa olsun takımımızı alkışlamalıyız. Gördüğümüz Bafra ve Samsun dışından sadece 4-5 futbolcu alındığıdır. Yani dışarı fazla açılanmamıştır. İnşallah tüm kadro kenetlenir, yardımlaşır, ahlak ve karakterlerini ortaya koyar, takım ruhu oluşturur, Birlik, beraberlik ve arkadaşlık en yüksek düzeyde olur. Çünkü bütün bunlar çok şeyin önüne geçer ve sahaya yansıyarak başarıda getirir. Bugün yapılanlar çok önemlidir.
Şu ana kadar yapılanlar ve zihniyet de yaşanan gelişim yıllar içinde harcanması muhtemel olan onlarca trilyonunda önüne set çekmek olacaktır. Bugün takımımızı kurumsallaştırmak, kaynaklar oluşturmak, mali disiplin sağlanmak alt yapıya önem vermek konusunda adımlar atan yöneticilerimizin bunu cesaretle devam ettirmelerini bekliyoruz.

Bir sonraki yazımızda ise takımımızda kimler var nereden geldiler onlara değineceğiz.
ADEM DİLEK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.