banner798
Çorum belediye spor maçına giderken geçen hafta oynadığımız kötü futbolun bizim takımı, bu önemli yabancı saha maçında nasıl etkileyeceğini düşünmüyor değildik.Maçın ilerleyen bölümlerinde bu maçı rahat kazanacağız düşüncesini edinmeye başladık ,fakat takımımız skoru elde edemeyince iyi futbolu geçtik sadece gol atabilsek diye tepinmeye başladık desem yeridir. Bazı oyuncularımızın form düşüklüğü devam ettiği için ŞENOL hocanın zamanında yaptığı müdahale ile maçı aldık demek daha doğru olur ve bu anlamda AYTAÇ,ın forvet hattında değişmez adam olduğu gerçeğin ide gözlemledik.
 
Rakip takım defansının oyunu çok önde karşılaması bizim takım için çok önemli bir avantaj teşkil etse de ilk yarıda tek forvet ile oynamamızın sıkıntısını çektik diyebilirim..Şenol hoca bu durumu fark etmiş olsa gerek ve iki forvet değişikliği ile hücum bölgesini zenginleştirerekOyunu kendi lehimize çevirdi diyebilirim..Tabi bu galibiyet ile çok büyük avantaj elde etsek te bazı gerçekleri görmemezlikten gelemeyiz, Gökhan,ın katkısı olmayan oyunu ve hasan ın Küçük çocukların yapmayacağı acemilikte topu biçimlendirmesini söylemek zorundayız.
 
Sol bek oynayan Burak sadece bekleyerek oyun oynamaya çalışırken rakiplerin bu durumu fark etmeme sinide kendi lehimizde gelişen bir şans faktörü olarak değerlendirmemiz lazım.Bu oyun zihniyeti ile oynaması Ufuk un etkisiz kalmasına sebep olduğu gibi birçok bölümde uzun mesafeli dönüşler yapmasına sebep oluyor. Bu durum 2 oyuncuyu birden kaybetmemize sebep oluyor.
 
Bizim futbol takımızın en büyük avantajı tecrübeli oyuncu sayımızın fazla olması, fakat en büyük dezavantajımızda bu diye düşünüyorum. Çünkü bu kadro yapısında gerekli karmayı yapma olanağımız az gibi ve bu durumu oyuncu değişikliklerin dede gözlemleyebiliyoruz.
 
Bazı oyuncularımız yakın pas organizasyonlarını daha iyi sergilerken bazı oyuncularımız ise bu set oyununa ayak uyduramıyorlar ve topun çok uzağında yer almayı tercih ediyorlar.Bu mantaliteyi takım halinde ortaya koyamayan bazı oyuncularımızın fiziksel özelliklerinde müsait olmayınca tabiî ki zorlanıyoruz..Burada şöyle bir soru aklınıza gelebilir,hangi oyun mantalitesi ile oynandığını nereden biliyorsun,Tabiî ki hocamızın yukarıda yaptırdığı idmanlarda gözlemliyoruz..Yapılan idmanların bir çoğu dar alanda oyun şeklinde geçmesinden..
 
Bu yazımı okuyanlar birçok eksikliği yazdığımı görünce hiç mi iyi yanımız yok diyebilirler ve bunda da haklı olabilirler, fakat iyi oynamak her futbolcunun yapması gereken bir olaydır, biz tedbir olarak yanlış la rı söyleyerek daha iyiye yönlendirmeliyiz diye düşünüyorum.
 
Geçen yıl bir çok idareci ve yetkili kişileri uyarmamıza rağmen gerekli tedbirleri almamışlardı ve sonucunda soyulmanın yanı sıra küme düşmüştük..Bu yıl oynadığımız bu amatör gurupta çıkma adına bütün tedbirleri almalıyız..Benim bazı eleştirilerime kızanlar olsun varsın ama takım 3 lige çıksın..Rakibimizin puan kaybetmesi bu haftayı 6 puan ile kapatmamıza olanak sağlaması bize şampiyonluk getirebilir ama dikkatli olmak ve gevşememek kaydı ile..
 
Burada dikkatimi çeken bir hususu da tahmin etmeme rağmen yazma gereği duyuyorum, her maçın son 6 dakikasında MAHMUT oyuna giriyor ve hocanın düşüncesini anlamama rağmen yadırgadığımı da söylemek isterim. Tecrübesinden yararlanma isteğine saygı duymama rağmen sürenin bu kadar kısıtlı olmasına anlam veremiyorum.
 
Diğer bir olay ise Geçen hafta içinde yaşanan CAN olayının tatlıya bağlanması sevindirici bir gelişme olarak söylemek istiyorum yalnız, laf taşıyan ve yanlış aksettirenlerinde hafızalarda kayıt altına alınması lazım. Ucuz oyunlarla kişilere ve takıma zarar vermek çok ayıp bir şey…
SAYGILARIMLA…….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.