Öne Çıkanlar Samsunspor bafra
banner798

Emekli zammı gündeme geldi

Temmuz ayında refah payı dahil yüzde 25 oranında maaş zammı alan milyonlarca emekli, açıklanan oranın kök ücrete uygulanacağının duyurulması ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Oransal zammın yanı sıra memurlara verilmiş olan 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammı da talep eden emekliler, ayrıca 7 bin 500 TL olarak belirlenmiş olan en düşük emekli maaşının değişmemesine de tepki göstermişlerdi.

Milyonlarca emeklinin ek zam talebi haftalardır gündemden düşmezken geçtiğimiz günlerde yüzleri güldüren bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a emekli maaşları ile ilgili talimat verdiğini belirtti. Verilen talimat doğrultusunda Meclis’in açılması ile birlikte maaşlarda bir iyileştirmenin söz konusu olabileceği düşünülürken uzman isimden konu ile ilgili olarak yeni bir değerlendirme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, olası emekli maaşı zammı ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN GÖZLER EKİM AYINDA

Emekli maaşına yönelik bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı merak edilirken olası zam kararının ne zaman açıklanabileceği de araştırmalara konu olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakan Işıkhan’a talimat verdiğini açıklamasının ardından zam beklentilerinin karşılanacağı yönünde umutlanan emekliler, gözlerini yetkililere çevirdi. Edinilen bilgilere göre emekli maaşlarında bir iyileştirme söz konusu olur ise bu Meclis’in açılması ile birlikte yani ekim ayında gündeme gelecek.

Anahtar Kelimeler:
Emekli ZammıEmekliEkonomi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.