Öne Çıkanlar ankara Özlem Maraş
banner797

Hamsi yasağı kalktı

Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, hamsi avcılığına getirilen kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte balıkçı gemileri ve karaya çıkış noktalarında denetimler gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 8 Ocak tarihinde ticari hamsi avcılığına getirilen kısıtlama Bakan Bekir Pakdemirli'nin dün verdiği talimat sonrası gece yarısı itibariyle son buldu.

Bu karar ile ticari hamsi avcılığı yeniden serbest bırakıldı. Kısıtlamanın kalkması ile birlikte Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri de teyakkuza geçti. İl Müdürü Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu, su ürünleri mühendisleri ile birlikte balıkçı gemileri ve karaya çıkış noktalarında denetimler yaptı.

Yapılan denetimlerde alınan tedbirler ve uyulması gereken kurallar balıkçılara anlatıldı. Müdürlüğe ait kontrol teknesi ile denize açılan ekip balıkçılara ‘rastgele' diyerek eşlik etti.

Balık yasağının kalkması ile beraber tezgahada 60 TL'de satışı olan hamsinin fiyatı 30 TL'ye düştü.

Anahtar Kelimeler:
HamsiYasak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.