Öne Çıkanlar bafra Maddi hasar
banner798

Piyasalarda Altın ne durumda
Piyasaların ABD'nin gümrük vergisi haberlerine ve bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verilerine çevirmesi ile birlikte altın yükselişini üçüncü güne taşıdı. Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 253,2 lira seviyelerinde dengelendi.

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kaybederek 253,2 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 416 lira, Cumhuriyet altını da 1.696 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın üzerinde 1.200,8 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, bu haftanın önemli verilerinden olan ABD'de istihdam raporunun bugün açıklanacağını söyledi. Memiş, "ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı öncesi verinin güçlü gelmesi, dolar varlıklarının toparlanmasına neden olabilir. Biz, ons altının yükselişlerinde 1.207, devamında 1.217 dolar direnç seviyelerini takip edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, istihdam verisinin güçlü gelmesi durumunda Fed’in faiz artırma ihtimalinin yükseleceğini ve bunun da altının ons fiyatını baskılayabileceğini ifade ederek, ons altın fiyatındaki geri çekilmelerde 1.190-1.185 dolar seviyelerinin takip edileceğini söyledi. Altının gram fiyatının dolar kuruna paralel gerilediğini bildiren Memiş, gram altında 250 liranın destek, 257 liranın ise direnç seviyesi olduğunu kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiAltın Gram Ne Kadar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.