banner798
Yazacağım bu yazıdan sonra belki bana darılacak ve gücenecek futbolcu velileri olabilir ama kimse kusura bakmasın gerçek gözlemlerim ne ise onları sizlere aktaracağım. Belki bu yazım ileride yaşanabilecek tartışmaların önüne geçer diye umuyorum.
 
Gelelim konumuza`; öncelikle futbolcularımızın velileri futbola ve oğluna kör bir şekilde bakıyor ve kendin ide bu şekilde organize ediyor. Oysa her futbolcumuzun oynama ve futbolcu olma şansı yoktur, olamaz ve hiçbir garantide yoktur. Maalesef hiçbir veli bunu ne anlamak istiyor nede kavrayabiliyor. İşi öyle hale getirenler var ki anlamak ve işin içinden çıkmak mümkün olmuyor. Acaba dünyada her şey futboldu acaba sorusunu kendine sormak yerine hem kendini hem çocuğunu yıpratanlar var. Futbolcu velilerimizin aşırı tutum ve davranışlarından dolayı gerçek nedir hangi futbolcumuz bu işten kazanır anlayışını iyice kaybettik..Kendi oğlunu oynatan ANTRENÖR iyi oynatmayan antrenör kötü anlayışından bir türlü kendini kurtaramıyor.Acaba sorun nedir ve nereden kaynaklanmaktadır sorusu hiç akıllara gelmemektedir.Bu yalan ve yanlış olguları fark ederek durumdan vazife çıkaran kurnazları hiç göremiyoruz.Ama ; velilerimiz bu olguyu takip edip gerçeği görmek yerine durumun lehine işlemediğini görünce saldırı alanında yöneticileri görmeye başlıyor.
 
ÖRNEKMİ; Daha önceki yıllarda durumundan memnun olan velilerin şu anda feryat ettiklerini görüyoruz. Antrenöre ve yöneticilere göre sesini yükselten velilere sıkça rastlamaktayız. Haklı oldukları konuları ise SADECE BENİM ÇOCUĞUMUN İŞİ OLSUN DİYE GÖRMEZDEN GELEREK durumu lehine çevirebilmek için her şeyi yapmaya başlıyorlar ve bunun en kolay yolunu idareciye sallayarak seçiyorlar.
 
Futbolun teknik kısmı ile ilgili konularda bilgi sahibi olmayan VELİLERİMİZ idareciye saldırmanın sorunu çözemeyeceğini göremiyor. Bu duruma somut bir olguyu şu andaki yaşanan durum ile yansıtmakta mümkün. Hepimizin bildiği üzere şu anda 1930 bafraspor kadrosunda 7 veya 8 tane 1994 doğumlu futbolcumuz yer almaktadır. Dışarıdan bakıldığında İDARECİLERİMİZ açısından bu durum başarıdır. Peki, teknik açıdan aynı şeyi söylemek doğrumudur.
 
İdareci yönünden baktığımızda bizler şu lafları söylemiyor muyduk yöneticilere, Bafralı futbolcuları fazlalaştırın niye bu kadar transfer yapıyorsunuz diye… İşte burada işin teknik kısmını kaçırıyor ve doğruları tarafsız bir şekilde değerlendirmiyoruz veya bazı velilerimizin
İşine gelmiyor. 7 veya 8 TANE 1994 DOĞUMLU GENÇ FUTBOLCUMUZU TAVSİYE EDEN antrenör veya antrönerler kimdir ve bu işi hangi kriterleri esas alarak yapmıştır.
 
Sayısal olarak fazlalılığını sorgulamak adına yazmıyorum sadece hakkaniyetli olup olmadığını sorgulamaya çalışıyorum ve fazla detaya girerek yanlış anlaşılmak istemem ama işin teknik kısmının yanlış yapıldığını söylemek istiyorum.1994 FUTBOLCULAR KONUSUNDADA VELİLERİMİZİN YANLIŞ İŞLERE GİRDİKLERİNİ BİLİYORUM…
 
Ama burada sorulması gereken soru, teknik adamların yaptığı adalet kavramından uzak tutum ve davranışlarıdır. Antrenör ve teknik adamlar adaletli olmak ve toplumu bu yönde kanal ize etmek zorundadır..Aksi durumlarda adaleti kendim sağlarım diyen velilerin baskılarına ve rahatsız edici davranışlarına muhatap kalan YÖNETİCİLERİ çok zor durumlara düşürmüş olursunuz.Ve öylede oldu.
1994 Doğumlu futbolcu çocuklarımızın velileri beni yanlış algılamasın ama kendilerine şu garantiyi veririm, aynı durumu yarınlarda kendilerinde yaşayacak ve içlerinizde daha önce yaşayanlar kanlı bıçaklı duruma gelenler bile vardı.
 
İşin teknik kısmındaki analiz ve değerlendirmelerindeki iki yüzlülüğe dikkat çekmek istiyorum..Yapılan işin ceremesi,ni ise maalesef yöneticiler çekiyor ve iyi niyetle bir şeyler yapmak isteyenlerde yanlış yönlendirilerek durumu daha da karmaşık hale getiriyorlar.
Bu değerlendirmelerim ışığında bazı okurlarım şöyle diyebilir, İDARECİ arkadaşlar doğru kişileri seçsin diyebilir Ve bu soru haklı bir soru olmakla birlikte acaba veli, lerimizin hangi hocanın göreve gelmesi konusunda idarecilere yaptıkları baskılara ne demeliyiz.
 
ÖZETLE; Maalesef futbolcu velilerimiz antrenöre ve idarecilere göre isyan durumları yer değiştirmektedir, işin üzücü yanı bu kısır döngünün böyle devam etmesi halinde tribünde velilerimizin birbirlerine saldırdıklarını inşallah görmeyiz.
Çaresi nedir iye soranlara ise şunları söyleme isterim, öncelikle objektif ve tarafsız olmalı teknik adamlarımızın adil ve hakkaniyetli olmaları konusunda yöneticilerimize gerekli uyarıları yaparak faydalı olabiliriz..O duruma geldiğimizde hakkı olan futbolcuyu hep beraber savunmaya başlarız diye düşünüyorum.
 
Bu anlamda ilk adımı ben atmak istiyorum ve velilerimize örnek olmak istiyorum.1930 BAFRASPORDA futbol oynayan oğluma futbolu bıraktırdım..
Bu güne kadarda oğlum için ne bir yöneticiye ne bir teknik adama asla telefon dahi açmadım.Büyük haksızlıklara uğramasına rağmen..Ama hiçbir tanesinin yöneticileri ilgilendiren kısmı yoktu.Durum şu anda da aynı ve hiçbir yöneticiye kızmıyorum..
 
Bizler bu işin esas olgusu olan TEKNİK ADAM soytarılıklarını takip etmedikçe sadece birbirimizle kavga ederiz birbirimize gireriz. Dürüst adil ve tavizsiz ANTRENÖRLERİN GÖREVE GELMESİ İÇİN TELKİNLERDE BULUNMALIYIZ.
Yönetici arkadaşların hataları veya yanlışlıkları yok mu elbette var ve olacaktır. Bu konular dada yazacağız ve çizeceğiz.
 
Bu yazımı sonlandırmaya çalışırken YÖNETİCİLERİMİZE tavsiyede bulunmak istiyorum.
LAF GETİRİP GÖTÜRENLERE İTİBAR EDİP ORTALIĞIN SİZLER VE TAKIM İÇİN DAHA KARMAŞIK HALE GELMESİNE ZEMİN HAZIRLAMAYIN ve sizlerde sakız olursunuz.
 
A TAKIM İLE İLGİLİ YORUM YAPMAM KONUSUNDAKİ İSTEKLERE ŞÖYLE CEVAP VEREREK KUSURA BAKMAYIN DİYORUM..
 
Çim sahaya çıkmadan halı sahada oynanan a takım maçları sizlere pek bir şey anlatmaz..Çim sahaya çıktıkları zaman yazarız.SAYGILARIMLA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.