Öne Çıkanlar Özlem Maraş Ak Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayı Ali Şimşek
banner798

Kaçmayacağım ülkemin başındayım

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalgalince üçüncü güne girildi. Henüz ateşkes sağlanamazken ABD medyasısında çıkan Zelenskiy'e kaçış tekliflerine Ukraynalı liderden net cevap geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy 'Ülkemin başında kalacağım' diyerek teklifi reddetti.

Tüm dünya Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline kilitlenmişken ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenskiy'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz cevap verdiği iddia edildi.

'KAÇMAYACAĞIM, ÜLKEMİN BAŞINDAYIM'

Washington Post gazetesinin ABD'li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD hükümeti, Zelenskiy'e Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Ancak Zelenskiy, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti.

Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

Öte yandan İsveç Başbakanı Mangdalene Andersson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Brüksel'deki olağanüstü zirveye bir sığınaktan katıldığını ve "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." diyerek kendilerine veda ettiğini söyledi.

'ZELENSKİY VEDA ETTİ'

Başbakan Andersson, AB üyesi ülkelerin liderlerinin Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonu nedeniyle Brüksel'de olağanüstü toplandığı zirve sonrası açıklamada bulundu.

Ülkesinin resmi haber ajansı TT'ye konuşan Andersson, Zelenskiy'nin bir sığınaktan zirveye katıldığını, toplantının bitişinde, "Belki beni devlet başkanı olarak son görüşünüz olabilir." diyerek kendilerine veda ettiğini anlattı.

Anahtar Kelimeler:
RussaiRusyaUkrayna
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.