Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Rusya Ukrayna savaşı 2. gün

Rus kuvvetleri Ukrayna kentlerine füze yağdırırken savaş uçakları da bombardımana katıldı. Başkent Kiev’e ilerleyen Rus kara birlikleri, akşam Çernobil santralini ele geçirdi. Askeri bölgelerle birlikte, bir hastane de füzelerin hedefi oldu.

Askerlerin yanı sıra sivil kayıplar da var…

Peki, Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü?

İşte Rusya Ukrayna savaşı son dakika haberleri…

Rusya Ukrayna savaşının 2. gününde de insanlar bomba sesleriyle uyandı. Dün başlayan harekatta, Kiev, Odessa, Harkov, Slovyansk, Dnipro, Mariupol kentleri vuruldu. Rusya, askeri hedefleri vurduğunu söylese de birçok füze sivil yerleşim yerlerine isabet etti. Daha ilk gün asker ve sivil kayıpların sayısının 100’ü aştı...

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA İLK GÜN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Savaşın ilk gününde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in danışmanı açıklamasında Rus saldırısında 40 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını belirtti. Ayrıca “Sivil kayıplar da var” açıklaması yaptı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Rusya Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldıkları bilgilere göre 5 Rus uçağı ve 2 helikopterinin düşürüldüğünü, 3 Rus tankı vurulduğunu ve birkaç kamyonun yok edildiğini ve 50 Rus’un öldürüldüğünü söyledi.

Öğlen saatlerinde Rusya tarafından Ukrayna’nın Odessa şehrine düzenlenen füze saldırısında 18 kişi hayatını kaybettiği bildirildi...

Akşam gelen son dakika haberlerinde ise Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Donbass bölgesindeki Vuhledar’da bir hastanenin vurulduğu kaydedildi. Açıklamada, 4 kişinin hayatını kaybettiği 6’sı doktor 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Ayrıca Ukrayna, Rusya’nın 203 saldırı gerçekleştirdiğini, Luhansk bölgesinde de çatışmanın sürdüğünü söyledi.

Saat 02.00'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, ulusa sesleniş videosu yayımladı. Zelenskiyhem Ukraynaca hem de Rusça olarak Rusya’ya ateşkes çağrısı yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Zelenskiy, “Rusya eninde sonunda çatışmaların ve bu işgalin nasıl durdurulacağı konusunda bizimle konuşmak zorunda kalacak” dedi. Konuşma ne kadar erken başlarsa, Rusya'nın kayıplarının o kadar az olacağını belirten Zelenskiy, saldırılar durana kadar ülkelerini savunmaya devam edeceklerini söyledi. Ukraynalı lider gece saatlerinde yaptığı konuşmada Kiev’den ayrılma niyeti olmadığını ve şu anda Rusya'nın bir numaralı hedefi olduğunu bildiğini söylemişti. Ukraynalı lider, gün doğumu öncesinde çok sayıda füze saldırısının olduğu yönündeki haberleri de doğruladı. Füze saldırılarının yerel saatle sabaha karşı 04.00’te başladığını bildiren Zelenskiy, Rusya'nın saldırılarının hem askeri hem de sivil bölgeleri hedef aldığını da sözlerine ekledi.

RUSYA REDDETTİ

Rusya ise daha önce sivilleri hedef aldığı iddialarını reddetmişti.

Ancak daha önce de bildirdiğimiz üzere, gece saatlerinde Kiev’de patlama sesleri duyulmuştu. Sivillerin yaşadığı bir binaya da bir füzenin isabet ettiği görülmüştü.

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkrayna
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.