Öne Çıkanlar bafra SAMSUN KART
banner797

Erdoğan, eleştirilere net cevap verdi

TÜRKİYE’NİN UZAY YARIŞINDA İDDİALI HEDEFLER ORTAYA KOYMASI KALBİNDE ÜLKE SEVGİSİ OLAN HERKESİ HEYECANLANDIRMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde Millî Uzay Programı’nı açıkladıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin uzay yarışında böylesine iddialı hedefler ortaya koyması kalbinde azıcık ülke sevgisi olan herkesi heyecanlandırmıştır. Ama maalesef bir kesim var ki ülkelerinde yaşanan her iyi olumlu, hayırlı gelişme onların üzerine âdeta kâbus gibi çöküyor, rahatsız oluyorlar. Kimi şakaya vurarak kimi de göstere göstere husumetlerini, kinlerini, nefretlerini sergilemekten çekinmiyor.

Dünyada kendi ülkesinin felaketini dileyecek ve yaşanan her felaketten haz duyacak kadar insanına yabancılaşmış başka bir kesim var mıdır? Bilmiyorum.

Türkiye’nin ilan ettiği her hedefi, sağladığı her başarıyı, kat ettiği her mesafeyi kahırla karşılayan bu kesimi mazur görmek istiyoruz ama maalesef bu hüsnü niyeti bile hak etmiyorlar.

Artık bu ruh hâli siyasi rekabetle, ideolojik çekişmeyle, dünya görüşü farklılığıyla, hatta çıkar çatışmasıyla izah edilmeyecek bir görünüme bürünmüştür.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bilimde, araştırmada ilerlesin, yetişmiş insan kaynağı gücünü arttırsın diye her ile üniversite kurduklarını ve yeni üniversitelerin şimdiden köklü üniversiteleri geride bırakacak başarılara imza attığını anlattı.

“TÜRKİYE, 2023 HEDEFLERİNE ULAŞACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir belediyenin Hazine ve Maliye Bakanlığının olurunu almadan tahvil çıkaramayacağının altını çizerek, “Cumhurbaşkanının onayı olmadan tahvil çıkaramaz, yurt dışından borçlanamaz.

İşte geçenlerde Ana Muhalefetin başındaki zat, biz diyor şu kadar ucuz faizle yurt dışından borçlanma yaptık ve yalan. Nitekim daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun nasıl bir yalan olduğunu açıkladı belgeleriyle” açıklamasında bulundu.

“Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3,5 milyonu geçtiği koskoca İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığının bugüne kadar 2 milyonu aşkın tablet dağıttığını, sadece Şahinbey Belediyesinin bile 50 bin tablet dağıtığını ancak bu yapılanları kimsenin görmediğini, görmek istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak biz buna inandık. İnanmak ve harekete geçmek başarının yarısıdır. Biz 18 yılda Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat fazlasını bu sayede ülkemize kazandırdık” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
EleştiriUzay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.