Öne Çıkanlar ankara 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları
banner798

Fındıkta don uyarısı

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, hava sıcaklıklarının düşmesi sonrası oluşabilecek don nedeniyle üreticilerin önlem alması gerektiğini bildirdi.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, bunun da sahil kesimlerde fındığın erken uyanmasına neden olduğunu aktardı.

Meteorolojinin bölgede orta ve yüksek kesimlerde hava sıcaklığının eksi derecelere düşeceğini bildirdiğini aktaran Ergün, şunları kaydetti:

"Fındık bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı. İlçemizde de çok sayıda üreticimiz fındık ile geçimini sağlıyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile hafif ve orta şiddette don olayları yaşanması bekleniyor. Don, erken uyanan fındığa büyük zarar verir, üreticilerimizi de ciddi anlamda maddi zarara uğratabilir.

Bu nedenle imkanı olan üreticilerimizin sap, saman ve lastik yakarak dumanlama yöntemi ile don olayının etkisini azaltması önem taşıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.