Öne Çıkanlar Samsunspor Dart
banner797

Kaynak: Yangın merdiveni kilitli değildi

Yaşananları değerlendiren Kaynak, yangın çıkış merdiveninin kapısının kilitli olmadığı yönünde kendilerine bilgi verildiğini, hatta kapıdaki tül perdenin bile hala sağlam olduğunu vurguladı. Bu konuda bilirkişi incelemesi ve soruşturmanın devam ettiğini ve sonucuna göre olayın netleşeceğini belirten Kaynak şunları söyledi: "54 kapasiteli öğrenci yurdunda 31 kişinin bulunduğu esnada yangın çıkıyor, 24 yaralı olay yerinden çıkartıldı. 8'i yetişkin 16'sı öğrenci. Tedavi edilenlerden durumu iyi olanlar taburcu edilmeye başlandı. Orada 10 çocuğumuz hayatını kaybetti. Bu çocuklar sadece ailelerinin değil tüm milletin ülkenin geleceğiydi. Ailelerine taziye diliyorum."

HAZİRAN AYINDAN DENETLENMİŞ


Veysi Kaynak, otopsi işlemlerinin gün içinde tamamlanmasını beklediklerini de kaydetti. Kaynak bir soru üzerine yurt binasının ruhsatlı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çalışma ruhsatı olduğunu, en son denetimin geçen haziran ayında yapıldığını söyledi. Kaynak, yurdun 2015 yılında ise çok kapsamlı bir denetimden geçtiğini de hatırlattı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.