Öne Çıkanlar ankara Özlem Maraş
banner798

Lice ve Yüksekova'da PKK saldırısı 2 asker şehit

Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında operasyona çıkan askerlere bugün saat 19.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 4 asker yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralı 2 asker şehit oldu. Yaralı diğer iki askerin tedavilerine davem ediliyor.

Çatışmanın yaşandığı bölgede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için takviye birliklerle hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde sürdürülen operasyonda PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Kadir Karaman ile Salih Hayırsöz törenle memleketlerine uğurlandı. Kulp İlçesine bağlı Demirli köyü kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda PKK'lıların dün gece saat düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Kadir karaman ile Salih Hayırsöz için Diyarbakır asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan ve polisler katıldı. Şehitlerin yakınlarının katılmadığı tören, şehit uzman çavuşların cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka bırakılmasıyla başladı. Özgeçmişeri okunan Uzman Çavuşlardan Salih Hayırsöz' ün evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtilirken Şehit uzman çavuş Kadir Karaman'ın eşinin hamile olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşlar Hayırsöz ile Karaman'ın cenazesi okunan duaların ardından katafalktan alınarak ambulansa bırakıldı. Şehit Jandarma Uzman Çavuşlardan Salih Hayırsöz'ün cenazesi Kahramanmaraş'a, Kadir Karaman'ın cenazesi ise Çorum'a gönderildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.