Öne Çıkanlar Müsavat Dervişoğlu Serhat Türkel
banner798

Soylu  Koltuğunu Müezzinoğlu'na devretti

Görevini Mehmet Müezzinoğlu'na devreden Soylu, "Bugün bunu yaparız yarın bir başka arkadaşımıza bu nöbeti devrederiz. Biz bunu vatan nöbeti olarak nitelendiriyoruz. Bunun bir günü de birdir. Bir saati de birdir. Bunun süresi ne kadar olursa olsun her anı her dakikası birdir" dedi.

SOYLU: TANKIN ÜZERİNE ÇIKANLAR, BİZDEN HESAP SORAR

Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu, koltuğunu Mehmet Müezzinoğlu'na devretti. Devir teslim töreninde konuşan Soylu, sorumluluklarının ağır olduğunu belirterek, "15 Temmuz milletimiz için, bu ülkeyi yönetenler, bu topraklar için bir milattır. 15 Temmuz'dan sonra her dakika şunu düşündüm. Eğer boş kalır, eğer milletin bize verdiği emaneti layıkıyla beraber yönetemezsek, hiçbir şeyi düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, hiçbir şeyi düşünmeden sadece milletini, bizi, hürriyetimizi, özgürlüğümüzü düşünenler, ay yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorarlar. Bu sorumluluk bizim üzerimizdedir. Günlerce meydanlarda nöbet bekleyenler, demokrasiye sahip çıkanlar ve yine ifade etmek istiyorum ki millet olmanın hazzını ve onurunu yaşatanlar bize hesap sorarlar. Onun için sorumluluğumuzun ağır olduğunu, 15 Temmuz'a kadar Türkiye'de büyük reform, büyük değişim, büyük atılım ve büyük bir sıçrama gerçekleştiğini ama 15 Temmuz'dan sonra her birimizim işçimizin, emeklimizin, kameramanımızın her birimizin onlar adına büyük sorumluluk taşıdığımızı ve bu anlayışla da hareket edeceğimizi hep zihnimizde belirledik ve devam ettirdik" diye konuştu.

"VATAN NÖBETİ OLARAK NİTELENDİRİYORUZ"

Üstlendikleri görevleri 'vatan nöbeti' olarak nitelendiren Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve Başbakan'ımız tarafından bize tevdi edilen çok onurlu bir görevi yürütüyoruz. Bugün bunu yaparız yarın bir başka arkadaşımıza bu nöbeti devrederiz. Biz bunu vatan nöbeti olarak nitelendiriyoruz. Bunun bir günü de birdir. Bir saati de birdir. Bunun süresi ne kadar olursa olsun her anı her dakikası birdir" ifadelerini kullandı.

MÜEZZİNOĞLU: 15 TEMMUZ BİZE GÜZEL BİR MİRAS BIRAKTI

Çalışma Bakanlığı görevini Süleyman Soylu'dan devralan Mehmet Müezzinoğlu, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi ortaya çıkan tabloya vurgu yaparak, "Hiçbir milletin başaramayacağı, karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha dönüştüren bir milletimiz var. O milletin, 244 şehidin hak ve hukukunu koruyabilmeyi, 2 bin 500 gazi ve yaralımızın hak ve hukukunu koruyabilmeyi Rabb'im bizlere nasip etsin. 15 Temmuz bize güzel bir miras bıraktı. O miras bu milletin kaderiyle hiçbir hainin oynayamayacağının dünyaya ispat edildiği bir miras oldu. Genciyle yaşlısıyla kadınıyla engellisiyle ki o akşam meydanlarda koltuk değnekleriyle iki ayağı olmayan engelli kardeşlerimizi o meydanlarda gördüm. Sorduğumda 'Ya sen bu halinle...' dediğimde 'Bu akşam olmayacağız da ne zaman olacağız?' diye vatan, bayrak, millet, gelecek sorumluluğu duyan insanların mirasına sahip çıkmak, onların hak ve hukukunu korumak el birliğiyle görevimiz ve sorumluluğumuz olacaktır" açıklamasında bulundu.

"EN ZOR DÖNEMDE GÖREV YAPAN EFKAN ALA BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Efkan Ala'ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Ben değerli bakanıma yeni üstlendiği yine ülkemizin temel sorunlarından, belalarından biri olan terörle mücadele İçişleri Bakanlığı gibi önemli, zor, sıkıntılı bir bakanlık görevi üstleniyor. Enerjisiyle, çalışkanlığıyla inanıyorum ki bu sorunun ülkemizin başına bela olmasından hükümet olarak ama İçişleri Bakanlığı o anlamda ana görevi üstleniyor. Rabb'im orada yardımcısı olsun. Yine orada yaklaşık 3 yıla yakın görev yapan ki en zor dönemde görev yapan Efkan Ala bakanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle 17-25 Aralık olaylarından sonraki Türkiye'nin sürecine baktığımızda bu milletin kaderiyle oynamak isteyen hainlerin dünya kadar tuzaklarını bozarak, bugünlere geldik" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.