Öne Çıkanlar Özlem Maraş trabzon
banner798

Türkiye, Zor Zamanlarda Bölgedeki Kardeşlerinin Yanında Yerini Almıştır

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’ya hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, Irak-İran sınırındaki depremin ardından ilgili kuruluşların hemen bölgeye sevk edildiğini belirterek, “AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rusya, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan yurt dışı resmî ziyaretlerinin ilk durağı olan Rusya Federasyonu’nun Soçi kentine gitti. Hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Irak-İran sınırında meydana gelen depremle ilgili olarak iki ülke halkına geçmiş olsun dileklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa temennisinde bulundu. İran’ın sınır bölgelerinde, özellikle de Kirmanşah vilayetinde 340 civarında insanın yaşamını kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketin hemen ardından ilgili kuruluşları bölgeye sevk ettiklerini açıkladı.

“YARALARIN SARILMASI HUSUSUNDA GEREKLİ TALİMATLAR VERİLDİ”

“AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay'ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur'dan Irak'a şu an giriş yapmış bulunuyor” bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçların da içinde olduğu desteğin verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Türkiye zaten bu tür zor durumlarda, zor zamanlarda her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yerini almıştır. Tüm kurumlarımıza gereken yardımların süratle, ivedilikle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda da gerekli talimatlar verilmiştir. Temennimiz ve duamız, can kayıplarının sayısının daha da artmaması istikâmetindedir” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.