Öne Çıkanlar Spor merkezi Burhan Mucur
banner798

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs Mahallesi Sıtkı Ünal Yücel Parkında yaptırılan 15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve Şehitler Panoraması'nın açılışı, Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katılımıyla yapıldı.

Mehter gösterisiyle başlayan açılış programında, Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, törende yaptığı konuşmada, "15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 15 Temmuz bundan sonra her yıl anılacak. Zira bugünü unutmamamız gerekiyor. O anlamda da bu programlar çok önemli." ifadelerini kullandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise Türk tarihindeki en acı olayın 15 Temmuz'da gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin şerefli üniformasını giymiş, bu ülkenin insanının vergisiyle, sadakasıyla ve zekatıyla okuyup büyümüş, bu devletin en üst makamlarına gelmiş ve rütbe almış, bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan alnı secdeye vardığı için belki bunlardan hiç kimsenin beklemediği bir acı ihanetle karşı karşıya kaldıklarını belirten Togar, şunları kaydetti:

"Bu aziz millete Cenab-ı Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Tarih tekerrürden ibaret derler. İçimizden bundan sonra da içimizde yetişebilecek ihanet çeteler ve hainleri var sayarak 15 Temmuz'u kıyamete kadar unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Törene, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadullah Kalaycı, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Tekkeköy AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.