Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

AKCAGÖZ: CANİK BELEDİYESİ DE HUKUKSUZLUK BATAĞINDA
Geçtiğimiz günlerde AKP’li Atakum Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına yansıyan hukuksuzluklarını kamuoyu ile paylaşan Akcagöz, bu defa da Canik Belediyesi ile ilgili hukuka aykırılıkları gündeme getirdi.

AKP’li belediyelerin denetlenmediğini, sağlıklı denetleme yapan kurumların ve kişilerin de görevlerinden el çektirildiğini söyleyen Akcagöz, “Sayıştay, AKP’li Canik Belediyesi ile ilgili 2017 raporunu açıkladı. Buna göre, durum vahim ve Atakum Belediyesi’nde rastladığımız hukuksuzlukların bir benzeri, Canik Belediyesi’nde de yaşanmış. Canik Belediyesi'nce Sayıştay’a sunulan mali tablolar güvenilir değil.

Canik Belediyesinin kuruluş amacına uygun teslim ve hizmetleri ile ilgili olan işlemleri dolayısıyla doğrudan giderleştirmesi ya da ilgili malın maliyetine eklenmesi gereken 6.823.393,16 TL. tutar, eklenmemiş. Sermaye miktarı 2.000.000 TL. olan Canik İmar İnşaat Ticaret Ltd. Şti.’nde %100 oranında ortaklığı bulunan Canik Belediyesi, muhasebe kayıtlarında 2.000.000,00 TL borç bakiyesi bulunması gerekirken 1.404.318,62 TL borç bakiyesi göstermiş ve 595.681,38 TL.’nin akıbeti belli değil. Belediye, bir kısım derneklere arsa ve taşınmaz tahsis etmiş, muhasebe kayıtlarında bunların takibini yapmamış, dolayısıyla kamu zararı oluşmasına neden olmuş. Belediyeye ait olan taşınmazlarla ilgili defter ve cetveller, kanuna uygun tutulmamış. Canik Belediyesi’nin ihaleleri hukuka uygun yapılmamış ve şaibeli.“ dedi.

Canik Belediyesi’nin, kira süresi biten taşınmazlarla ilgili ihale yapmak yerine encümen kararıyla kira sürelerini uzattığını ve bunun da kanuna aykırı olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “Belediye, kiraladığı taşınmazları takip etmediği gibi, kira süresi biten taşınmazları da tamamen keyfi bir şekilde, ihale yapmadan kira sürelerini uzatmış. Canik’te yaşayan vatandaşların hakkını ihlal eden bu uygulama da Sayıştay raporunda yer alıyor. Yani Belediye, 'nasıl olsa kimse beni denetlemez, denetlese bile bundan bir şey çıkmaz' rahatlığı içinde davranmış.” diye sözlerini sürdürdü.

Asıl büyük kamu zararının ise vergi ve sosyal güvenlik kesintilerinin ilgili kurumlara ödenmemesi nedeniyle ortaya çıktığına vurgu yapan Tufan Akcagöz, “Sadece 2017 yılı için toplamda 2.271,478,30 TL. vergi ve SGK ödemesi yapılmamış ve bunun gecikme faizini millet olarak hep birlikte ödeyeceğiz. Bu, düpedüz kamu zararıdır ve bu zarara neden olan da Canik Belediyesi’ni idare edenlerdir. Tüm bu açıkladığımız ve Sayıştay raporunda da açık seçik sayılmış olan hukuksuzluklar, aynı zamanda adli soruşturma konusu da olmalıdır, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Millet, Canik Belediyesi'nin hukuka aykırı işlemlerinin cezasını çekecek kadar zengin mi?“ diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.