Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Çarşamba imar süreçleri dijitalleşiyor

Çarşamba Belediyesi hayata geçirdiği E-Belge Platformu ile mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarının belediyeye gelmeden; zaman, dosya, proje çıktısından tasarruf etmesini ve belgelerin elektronik ortamda imzalanmasını sağlıyor.

İmar durumu, plankote, ruhsat, yapı denetim ve iskan süreçleri için geliştirilen E-Belge Platformu ile tüm süreçler dijital ortamda takip edilebilecek. İmar durumu ve yapı ruhsatı başvurularını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden işlemlerini internet üzerinden çok daha hızlı bir şekilde yapabilecek.

E-Belge Platformu tanıtım toplantısını, proje ortağı Netcad firması ile birlikte gerçekleştiren Çarşamba Belediyesi yetkilileri, programa katılanlara dijital süreci tanıtarak sorularını cevapladı.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Dijital çağın gerekliliklerine uyarak Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 2021 yılında Kent Otomasyon Sistemi (KEOS) hayata geçirildi. Proje müellifleri hem zamandan tasarruf edecekler hem de çıktı, kağıt masrafından kurutulmuş olacaklar. Ayrıca projem imzalanmadı, belediye projeme bakmadı, ruhsatım 3 aydır bekliyor gibi gereksiz dedikodulara son verilecek proje inceleme sürecinin her aşaması parsel sahibine, proje müellifine, yapı denetime, müteahhite SMS olarak gönderilecektir." diye konuştu.

Programa katılanlara sistemi tanıtan Netcad Firma Yöneticisi Fatih Demir, “E-Belge Platformumuzda E-Çap, E-İskan, E-Ruhsat şeklinde 3 uygulamasını sinevizyon ile tanıttı.

Anahtar Kelimeler:
Samsunçarşamba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.