Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

CHP Samsun İl Başkanı Özdağ açıklama yaptı

CHP'nin yeni il başkanı olan Mehmet Özdağ açıklamalar bulundu.

Mehmet Özdağ'ın yapıtığı yazılı açıklmasında şu ifadelere yer verdi,"17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü’nde bir kez daha görüyoruz ki Türkiye, AKP iktidarı döneminde ucuz iş gücüne dayalı, dış sermayeye bağlı ekonomimodeli ve yapılan yanlış politikalar nedeni ile Dünya’da en yoksul ülkeler sıralamasına girmiştir. TUİK verileri her ne kadar iyiye gidiyor göstermeye çalışsa da mevcut veriler yoksulluğun ve işsizliğin her geçen gün daha da arttığını göstermektedir. Tüketici Hakları derneğinin araştırmalarına göre ülkemizde 51 milyon 600 bin kişi açlık sınırının altında yaşarken, 32 milyon 150 bin kişi ise yoksulluk sınırın altında zor koşullarda yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Bu veriler anayasa ile koruma altında olan sosyal devlet ilkesini açıkça çiğnendiğini ve uygulanmadığını gösteriyor." dedi.

Türkiye’de önemli coğrafi koşullara sahip iki ucunda Bafra ve Çarşamba ovaları bulunan Samsun ilimiz ise yoksulluk sıralamalarında üst sıralarda yer alığını söyleyen Özdağ,"TUİK verilerine göre, Samsun ili kişi başına düşen yıllık milli gelir 13.68 dolar ile 35. sırada yer alıyor. Bölgemizde medyan gelirinin yüzde 50 si için yoksulluk oranı 11,3 ileyoksulluk alt limiti 16.601tloluyor. Bu verimli topraklarla çevrili bu kentte yoksulluk oranının bu denli yüksekolmasının, yaşam pahalılığının gittikçe artmasının sebebi yanlış yöneticilerin yanlış politikalarıdır. Buradan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e sesleniyorum; Rant odaklı marina projeleri yapmak yerine, Samsun’a hiç faydası olmayan projelerle uğraşmayı bırakın.  Samsun’a faydalı, istihdam olanaklarının artacağı projeler ile uğraşın. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin işsizlik sorunlarını çözün. Belli başlı kişilerin değil Samsun halkının çıkarlarını gözeten işler yapın. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şehrimizin yararına olmayan kararların karşısında durmaya ve kentin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz.Yoksulluğa karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.  Türkiye’nin ve Samsun’un yoksullukla karşı karşıya olduğu gerçeğini göz ardı etmeyeceğiz. Samsun’u yoksullukla mücadelede örnek bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağız.Buradan Samsun’un yöneticilerine yoksulluk ile mücadelenin, bir insanlık görevi olduğunu hatırlatmak." istediklerini belirtti.

Mehmet ÖZDAĞ
CHP Samsun İl Başkanı

Anahtar Kelimeler:
ChpSamsunMehmet Özdağ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.