Öne Çıkanlar ankara 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları
banner798

Cumhuriyet'imizin 95. Yılı kutlu olsun
”29 Ekim” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen, 20. Yüzyılın en büyük ve enonurlu mücadelesi olan İstiklal Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını takip eden süreçte modern Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür.

Cumhuriyet,modernleşmedevrimininözgürlükçüdemokrasiyegidenyoldakienbüyükadımıdır.Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin Ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Cumhuriyet,19 mayıs 1919 da Samsun’da yakılan kurtuluş meşalesinin 29 ekim 1923 de cumhuriyet ilanına dönüşen zaferinin adıdır.Egemenliğin tek bir kişiden, gerçek sahibi olan halka geçmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Milli Mücadelenin, ‘’Cumhuriyet Yönetimi’’ ile taçlanması sonucunda gerçekleşmiştir.Bu nedenle 29Ekim Cumhuriyet Bayramı,milletimizin Cumhuriyete,onun üzerinde yükseldiği temel değerlere, özgürlükçü demokrasiye olan bağlılığının ve tutkusunun en güçlü şekilde ifade edildiği bayramdır.Cumhuriyetin ilanı birlikte; Aydınlık günler, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, tek bir kişide toplanmış olan egemenliğin halka verilmesi ile başladı. Toplumun özgürlük ve çağdaşlaşmasının önündeki diğer engeller de bir bir kaldırıldı. 95 yıllık tarihinde Cumhuriyetimiz, laik demokratik, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda büyük ilerlemeler kaydetti.Ancak bugün gelinen noktada geçmişe özlem duyarak Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok edip, egemenliği tek bir elde toplamayı amaç edinenler vardır.

Cumhuriyeti kuran sonrasında demokrasiyi getiren partimiz, son gelinen noktada Türkiye Cumhuriyetinin ana kazanımlarından (tam bağımsız ve anti-emperyalist) kovulduğu ve iç -dış etkenlere teslim edildiği, bağımlı hale getirildiği ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır.Toplumsal barışı ve eşitliği hâkim kılarak halkımızın mutluluğu ve refahı için laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak bugün bu topraklarda yaşayan her yurttaşın en büyük görevidir. Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in kazanımlarını koruyarak, daha ileriye taşıyacağız.Bu duygularla en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.

YAŞASIN CUMHURİYET!
Dr Mehmet KUNDAK
CHP Samsun İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.