Öne Çıkanlar Hüseyin Çoban mutabakat
banner798

Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi Ülke Sınırlarını Aştı

Projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Valimiz  İbrahim ŞAHİN yaptığı açıklamasında, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesini 2014-2015 eğitim öğretim yılının Şubat ayında başlattık. Birinci yıl deneme amaçlıydı. 800 civarında öğrencimize yüzme öğrettik. Bu projemiz 2015-2016 eğitim öğretim döneminde oturdu. Yaklaşık 10 bin 200 öğrenciye yüzme öğrettik. Yüzme öğreteceğimiz öğrencilerin özellikle 72 ayı geçmesi gerekiyordu. Dolayısıyla esas kitlemiz ikinci sınıf öğrencileriydi. Bu yavrularımız özellikle projeyi başlattığımızda Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a aktarmıştık. Kendileri de hem bakanlığın desteğini sundu, hem de bu projeye sonuna kadar sahip çıktı. Biz 2015-2016 yılında ciddi bir başarı sağladık. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi başladığında da Milli Eğitim Müdürümüz ile yüzmede bize katkı sağlayan taraflarla, yüzme öğretmenleriyle ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile bir araya geldik ve başarılı bir çalışma başladı.

Bu aslında müfredat dışı bir çalışma. Bazı batı ülkelerinde Kore’de uygulanan sınıf dışı eğitim ile ilgili bir faaliyet ama bunu bir proje halinde yürüttük. Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın, Valiler toplantısında da özellikle vurgu yaptığı bir projeydi. Bugün aldığım bir haber beni özellikle çok sevindirdi. İtalya’da eğitimcilerin bir arada olduğu ortamda bizim ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projemiz gündeme gelmiş ve şaşkınlık ile karşılamışlar. Çünkü rakamsal olarak çok büyük bir projedir. Biz bu projeyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Samsun bir deniz kenti, sahil kenti. Burada çocuklarımız yüzme öğrenemedikleri için denizden yeterince yararlanamıyorlar. Ayrıca yüzmeyi öğrenmek hem spor, hem de sünnettir. Böyle birkaç iyiliği bir arada işlemiş oluyoruz. Bu projeden amacımız çocukların yüzme öğrenmesi ve doğduğumuzdan ölünceye kadar yapabileceğimiz bir spor dalını yaygınlaştırmaktır. Çünkü bazı spor dallarını belli yaşta yapabiliyoruz ama tüm hayat boyunca yapabileceğimiz tek spor dalı yüzmedir. Diğer taraftan profesyonel öğrencileri yüzme alanında yakalıyoruz. Onları seçiyoruz ve Türkiye birinciliklerinde, olimpiyatlarda, dünya şampiyonluklarında onlardan yararlanabilir miyiz diye yüzme öğreten öğretmenlerimiz onların tespitini yapıyor. Biz bunları ayrı bir kategoride değerlendirmeye devam ediyoruz.

Samsun halkımız bu işe sahip çıktı. Gerek TÜGVA, gerek TÜRGEV, gerek KADEM farklı kesimlere de yüzme öğretmeye başladılar. Özellikle bu vakıflarımızdan biri otistik çocuklara yüzme öğretmeyi üstlendi. Hanım kardeşlerimize KADEM yüzme konusunda bir çaba sarf ediyor. Özellikle bu havuzlarda 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yapılacağı için gerek Samsun merkezde olan kapalı yüzme havuzumuz, gerek olimpiyat havuzumuzu şampiyonalarda kullanacağımız için insanlar neredeyse 24 saat kullanıyorlar. Tabii buradaki arkadaşlarımız da gayret sarf ediyor. Bu bizi ziyadesiyle sevindiriyor. Samsun en azından yüzme konusunda örnek bir şehir olacak. Bir taraftan Milli Eğitim Bakanımıza da bu projeden bahsetmiştim. Ankara’da bu proje dolayısıyla kendilerini Samsun’a davet ettim.

Diğer illerimiz zaman zaman gelip bu projemizi takip edip izliyorlar. Ama beni en çok sevindiren bu projede anne ve babalarda bu projeye katıldılar. Aileler tribünde oturup, çocuklar aşağıda yüzme öğrenirken onlarda bu heyecanı paylaşıyorlar. Eğitimcilerimizin bana söylediğine göre, bu güne kadar yaptığımız projeler içerisinde ailelerin katıldığı tek proje bu projemiz. Bu hem bizi çok sevindiriyor, hem de böyle bir projenin Samsun’da Valilik olarak başlatılması da bizim için gurur kaynağımız oluyor.” dedi.

‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz projesi’ kapsamında öğrencilere Atakum Olimpik Yüzme Havuzu, Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu, Bafra Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Tekkeköy Kapalı Yüzme Havuzu ve Vezirköprü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme eğitimi veriliyor.








 

Anahtar Kelimeler:
SamsunProje
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.