Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Kızılırmak Havzası Paydaş Danışma yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen '6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması Projesi' kapsamında düzenlenen Kızılırmak Havzası Paydaş Danışma Toplantısı, Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, paydaş kurumların yöneticileri ve proje kapsamında görev alacak teknik personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sivas’ın İmranlı ilçesinde doğup birçok il ve ilçeden geçtikten sonra Bafra ilçemizde Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın bölgemiz için büyük bir önem arz ettiğini ve en iyi verimi almak için doğru kullanılması gerektiğini belirten Vali Dağlı, son yıllarda iklim değişikliği kavramının dünya gündeminin en önemli maddelerinden biri haline gelmesiyle ülkemizin de bu doğrultuda adımlar attığını ve birçok kurum ve kuruluşa bu anlamda yeni görevler verildiğini ifade eden Zülkif Dağlı, “Suyu korumakla sadece bir kurum veya kuruluş değil, her bir ferdimiz sorumlu. Aksi takdirde geleceğe, çocuklarımıza güzel bir dünya bırakamayacağız ki en kötüsü de bu. Bizim medeniyetimize baktığımızda su, yeşil ve çevreye ne kadar önem verildiğini görüyoruz. Bunu bizler de daha ileriye taşımakla yükümlüyüz.” dedi.

6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması Projesi’nin de bu anlamda çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Samsun Valisi, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve DSİ Bölge Müdürlüğümüzün de güzel çalışmalar yaptığını belirterek, “Bilindiği üzere devletimiz yıllar önce Bafra ilçemizde Altınkaya ve Derbent Barajlarını inşa ederek, vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş. Şimdi ise bize düşen, bu barajlarımızdaki suyu koruyarak kullanmak için kapalı sulamayı teşvik etmek ve süreci hızlandırmak. Tarım bizim için olmazsa olmaz ama tarımı yaparken en az seviyede su kullanmakla yükümlüyüz. Yine bu anlamda Bafra ilçemizde geçtiğimiz yıl hayata geçirilen damlama sulamayla pirinç yetiştiriciliği de çok güzel bir yenilik. Elbette biz tarımın yanında sanayide de ilerlemeliyiz ama bu ilerlemeyi toprağı kirletmeyecek, su kaynaklarını koruyacak ve çevreye duyarlı bir şekilde sağlamalıyız. İnşallah bu toplantıda konuşulanlar da bunları yapmamıza vesile olacaktır.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.