Öne Çıkanlar Samsunspor Dart
banner797

Mustafa Demir'e kınama mesajı

Sayın Mustafa Demir’in kullandığı aşağılama ve hedef gösterme içeren dil ve söylem sacede Mimarlar Odasına dönük değil aynı zamanda Samsun’un doğasını, doğal ve kültürel mirasını korumak amacıyla kurulmuş Samsun Çevre Platformuna da(SAMÇEP) söylenmiştir. Zira Samsun Mimarlar Odası SAMÇEP bileşenidir.

Sayın Mustafa Demir göreve geldiği günden bu yana maalesef Samsun Halkının huzurla bir arada sosyallşemesini geliştirecek, yaşamını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini yükseltecek, derin yoksulluğa karşı halkı koruyacak çalışmalar yapmamış, projeler üretmemiştir. Aksine kendisinden önce kente kazandırılan yeşil alanları ve sosyalleşme alanlarını ticarileştiren ve tarım alanlarımzı imara açan rantprojelerinden başka bir çabası olmamıştır.

Ticarileştirilen yeşil alanlara “Kent Yönetim merkezi, Toplu Ulaşım Transfer Merkezi” gibi isimler konulması toplumsal algı yönetiminden başka birşey değildir. Ve bu projeler hakkında iki kez mahekemeler tarafından verilmiş yürütmeyi durudurma kararları ortadadır. Her mahkeme kararından sonra proje üzerinde yapılan küçük değişikliklerle projeler ilerletilmiş halen hukuk süreci devam etmektedir. Bu yönüyle Sayın Mustafa Demir’in kullandığı kötücül ve çirkin dil aynı zamanda yürütmeyi durduran mahkemeye de söylemiş demektir.

Bizler Samsun’un doğal ve kültürel yapısına, toplumsal yapısına zarar verececeğini düşündüğümüz tüm proje ve işlemlere karşı yasalardan kaynaklanan demokratik ve meşru itiraz etme hakkımızı ve itirazımızı örgütleme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.

Sayın Mustafa Demir’i Mimarlar Odamıza karşı kullandığı dil nedeniyle kınıyoruz. Kendisini Mimarlar Odamızdan ve Samsun Halkından özür dilemeye, Samsun’a ve Samsun Halkına yakışır, yasalara ve halkına saygılı bir belediye başkanı olarak davranmaya, tutum almaya davet ediyoruz.

MUSTAFA DEMİR CANLI YAYINDA NE DEMİŞTİ?

SBB Başkanı Mustafa Demir, canlı yayında "Eksiğimiz varsa söylesinler düzeltiriz. Mimarlar Odası dava açıyor. La sen Mimarlar Odasısın. Benim yaptığım yanlışsa doğrusunu göster. Gösteremezsin. Bana 153 yerinin daha iyisini göster, gösteremezsin. En uygun yer orası da onun için. Aktarma merkezine daha iyi bir yer göster. Gösteremezsin. Ne alıp veremediğin var, niye rahatsız oluyorsun?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.