Öne Çıkanlar 2017 İşitme 2017 İşitme Engelliler
banner797

Samsun'da Kut’ül Amare Zaferi etkinliği düzenlendi

1'inci Dünya Savaşı'nın Irak Cephesi'nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında 29 Nisan 1916'da gerçekleşen ve İngilizlere karşı Osmanlı Devleti’nin galibiyetiyle sonuçlanan kuşatma muharebesi Kut’ül Amare Zaferi´nin 107. Yıl dönümü vesilesiyle ilçemiz Altınkaya Anadolu Lisesi'nde etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen kutlama programına Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Emniyet Müdürü Ömer Bahçekapılı, Bafra Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, ilçe protokolü öğretmenler ve  öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren okulun tarih öğretmeni Can Çil, Kut’ül Amare Zaferi hakkında bilgi verip tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettiklerini söylerken, İstiklal mevzu bahis olduğunda bir milletin neler yapabileceği konusunda bizlere en güzel örneğin bu önemli zaferleri kazanan kahramanlarımız olduğunu söyledi.

Konuşmanın  ardından günün anlamına uygun  şiirler okunup , tiyatral gösteri ile program gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKutül Amare Zaferi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.