Öne Çıkanlar Ramazan Özdemir Millet Cami
banner797

Samsun Tarım Fuarı, katılımcı sayısını ikiye katladı


Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan, geçen yıl ilki düzenlenen 'Tarım Fuarı 2016'ya katılım beklenenden fazla oldu. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Samsun'da TÜYAP Fuarcılığın faaliyetlerinin 2014 yılı sonu itibariyle başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Samsun'da bir fuarcılık kültürü vardı ancak modern fuar merkezi bulunmuyordu. Tarım Fuarı ilk kez 2015 yılında başladı. Güzel bir fuar oldu, katılım da gayet iyiydi ancak bu yıl geçen yıla nazaran fuarımız yüzde 43 oranında büyüdü. Bundan kastım geçen sene katılan firmalardan çok daha fazla sayıda firmamız fuarımızda yer aldı. 175 firma temsilciliğimiz fuarımızda temsil ediliyor. Geçen yıl sadece kapalı alanı kullanmıştık bu yıl açık alanı da kullanmaya başladık. Fuarımız neredeyse kendisini iki katına çıkarmış oldu fuar alanını kullanımı açısından baktığımızda. Ziyaretçi sayımızda da geçen yıla nazaran ilk 3 günde tam iki katı yükseliş söz konusu oldu. Geçen yılki fuarı 26 bin ziyaretçi ile kapatmıştık. Bu sene bu rakamın çok daha yukarda olacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl çok büyük bir ilgi var. Artvin'den, Trabzon'dan, Rize'den, Ordu'dan, Giresun'dan, Sinop'a kadar hatta Kastamonu'dan dahi misafirlerimiz vardı. Ayrıca İç Anadolu'nun kuzey bölgelerinden katılım oldu. Fuarımız bölgenin tamamının üreticisini ve çiftçisini bir araya getirmiş durumda."

Alagöz, "İran'dan Gürcistan'dan, Azerbaycan'dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 170 tane misafirimiz fuarımız boyunca ikili iş görüşmeleri ve iş bağlantıları yapmak üzere Samsun'dalar. Yabancı işadamları heyeti bizzat TÜYAP fuarcılık grubunun yurt dışında bulunan temsilcilikleri kanalıyla bizzat kendi çalışmamızla Samsun'a getirdiğimiz yabancı misafirlerimiz. Yabancı misafirlerimiz Samsun'da çok ciddi iş bağlantılarına imza atmaya başladı" diye konuştu.





Anahtar Kelimeler:
SamsunTarım Fuarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.