Öne Çıkanlar ankara Özlem Maraş
banner798

Terme'de Roman derneğine renkli açılış
Terme Romanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, protokolün de eşlik ettiği oyun havalarıyla açıldı.

Yeni kurulan Terme Romanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Çangallar Mahallesi Haydara mevkisindeki hizmet binasının açılışı törenle yapıldı.

Roman havalarının ve dansın hakim olduğu renkli açılış töreninde, Belediye Başkanı Şenol Kul da oyun havalarına eşlik etti.

Kul, açılışta yaptığı konuşmada,. Romanların çiçeği, doğayı, müziği seven insanlar olduğunu dile getirerek, derneğe ve Romanların yaşamını sürdürdükleri Haydara mevkisine ellerinden gelen destek ve katkıyı vereceklerini söyledi.

Romanların asırlardır toplumun ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Kul, şunları kaydetti:

"Kültürü, geleneği, doğuştan olan yetenekleri ile neşeli ve pozitif enerjilerini topluma yansıtan bireyler olarak bizlerin gönlünde yer almışlardır. Bugün burada dernek olma, birlik ve beraberlik içinde hareket etme girişimlerini de gönülden kutluyorum. Sorunların ortak bir karar ve hareketle daha hızlı bir şekilde çözüme götürüleceğine inanıyor, derneğin tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Roman Dernekleri Karadeniz Bölgesi Roman Hakları Koruma Federasyon Başkanı Mümin Ergüler de Terme'de Yılmaz Kervancıoğlu başkanlığında kurulan dernekleriyle yardıma muhtaçlara yardım etmek, üzüntülerde ve sevinçlerde birlikte olmak ve en önemlisi kültürlerini yaşatmak için faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi.

Açılışa Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun, muhtarlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.