Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Terme’li öğrencilerden organ nakli için destek turu

Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bir grup öğrenci 3-9 Kasım arasında kutlanan organ nakli haftası dolayısıyla öğretmenleri Serap Yıldırım Kaya ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, organ nakli konusunun önemine dikkat çekerek, toplumun hassasiyetinin arttırılması gerektiğini dile getirdi. "1 bağış 1 hayat projesi" kapsamında ziyaret gerçekleştirdiklerini ve stant kurarak insanları bilgilendireceklerini söyleyen Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Serap Yıldırım Kaya, "Terme Belediye Başkanımız olarak sizden, hem de Terme Belediyesi personellerinden organ bağışı yaparak bize destek vermenizi istiyorum" dedi.

NAKİL BEKLEYEN OLABİLİRİZ


Terme Belediye Başkanı Şenol Kul öğrencilerin güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, toplumu organ nakli konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Kendisinin daha önce bağış yaptığını ifade eden Başkan Kul, "Organ bağışı, sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına da bir şeyler yapabilme duygusunun doruk noktasıdır. Bu nedenle organ bağışı konusunda iyi düşünmeli ve bilinçli bir karar vermeliyiz. Şunu asla unutmamalıyız ki bir gün organ bekleyen kişi kendimiz ya da bir yakınımız olabilir. O nedenle ön yargılarımızdan kurtulmalı ve organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalıyız. Terme Belediyesi personellerimize gerekli bilgilendirme yaparak katılım sağlanmasını sağlarız. 1 Bağış 1 Hayat Projesi ile öğrencilerin toplumda farkındalık yaratmaları çok güzel. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Ziyaret sonunda öğrenciler Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a organ bağışıyla ilgili tişört hediye etti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.