Öne Çıkanlar Özlem Maraş Ak Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayı Ali Şimşek
banner797

VALİ ŞAHİN: '15 TEMMUZ UNUTULMAMALI, UNUTULMAYACAK'

‘Yeniden Diriliş-15 Temmuz Konferansı’ öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, “Bu gün aslında burada ‘Yeniden Diriliş-15 Temmuz Konferansı’na şeref veren Gazeteci-Yazar Süleyman ÖZIŞIK bey biraz sonra bize 15 Temmuz’u anlatacak. Gözümüzün nuru olan atalarımızdan bize hatıra bırakılmış, emanet bırakılmış olan bu anavatan topraklarımıza, bu yurdumuza, canımıza, ciğerimize, 1071’den bu yana yurt edindiğimiz bu topraklara yönelik yapılmış olan en hain saldırılardan birisidir 15 Temmuz. Çünkü 15 Temmuz basit bir ihtilal girişimi değildi. 15 Temmuz bu topraklarda yaşayan insanları bir birine düşürüp, bu toprakları parçalamaya dönük bir darbe girişimiydi. Allah bu hainlere fırsat vermedi.”dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN ise yaptığı konuşmasında, “FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamı giriştiği darbe sonucunda kahramanca ülkesi için şehit olan kardeşim, asker arkadaşım Erol OLÇOK Bey'in isminin alt salona ve Ömer Halis DEMİR’in isminin bu salona verilmesi bizim için ayrı bir güzelliktir. 15 Temmuz hem unutulmamalı, hem de devamlı gündemde tutulmalıdır. Bu akşam gazeteci gözüyle 15 Temmuz nedir onu göreceğiz. 15 Temmuz darbe akşamı Ankara dışında iki bakanın bir arada olduğu il sanırım Samsun’dur. Bakanlarımızla birlikte o akşam birlikte karar almanın, istişarenin güzelliğini gördük, gerçekten çok hızlı organize olduk. 15 Temmuz darbe akşamı Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyona çıktığından itibaren biz birlikte karar alarak meydana çıktık. Emin olun yollar ve meydan doluydu. Samsun Allah’a şükür bu süreci en iyi şekilde yönetti.

Ben bundan dolayı Samsun halkına, bütün meydan konuşmalarımda teşekkür ettim. Bu akşam da burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah sizleri var etsin. Biliyorsunuz demokrasiler, özgürlük, bağımsızlık çok kolay elde edilmiyor. Aslında bu Türkiye’nin ikinci bağımsızlığı ama bedel ödeyerek bağımsızlığımızı kazandık. Bundan sonra bu bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, demokrasi, cumhuriyet her halde çok daha kıymetli olacaktır. Onun içinde 15 Temmuz unutulmamalı, unutulmayacak. Bundan sonra 15 Temmuz’lar resmi olarak kutlanacak. Çünkü bu 15 Temmuz darbe girişim basit bir darbe girişimi değil. Bu darbe girişimi Türkiye’yi savaşamaz hale getirip dış güçlerin müdahalesi kolay bir ülke haline getirmekti. Allah’a şükürler olsun ki, bunu başaramadılar ve başaramayacaklar. Bu millet, bu yüce millet darbe akşamı Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı ile sokaklara, meydanlara ve havalimanlarına döküldü.

Yavrularımızı, çocuklarımızı bu anlamda çok iyi yetiştirmemiz, geliştirmemiz gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimi ‘İlköğretim Haftası’nda her gün 5 gün boyunca tek tek okullarda işlendi. Bunun farklı boyutlarını işleyeceğiz. 15 Temmuz darbe girişimi basit bir mensubun veya bir dinin lideri veya o görüntüde olan bir insanın mücadelesi değildi. Bunun arkasında çok ciddi bir güç vardı, güçler vardı, başka bir değişle üst irade vardı.

Ben bizi kırmadıkları için bu konferansa katılan Gazeteci Yazar Hadi ve Süleyman ÖZIŞIK beylere çok teşekkür ediyorum. Bu konferansa katılan siz konuklara, her programımıza ayrı, ayrı ilgi gösteren gazeteci arkadaşlara ve emeği geçen herkese ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Gazeteci-Yazar Süleyman ÖZIŞIK ‘Yeniden Diriliş-15 Temmuz’ konulu bir konferans verdi. Konferansın ardından Vali İbrahim ŞAHİN, Gazetecii-Yazar Süleyman ÖZIŞIK ve Hadi ÖZIŞIK’a lale motifi işlemeli el emeği bir tablo hediye etti.

‘Yeniden Diriliş-15 Temmuz Konferansı’na ayrıca, Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ünsal AĞAOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.





 

Anahtar Kelimeler:
Samsunşahin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.