Öne Çıkanlar bafra Maddi hasar
banner798

Zihni Şahin Zoru başardı
SAMSUN’un Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletvekilliği aday adaylığı için istifasının ardından olağanüstü toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Zihni Şahin’i başkan olarak seçmesinden sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Eski Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin kısa zaman içerisinde Samsunlu hemşehrilerinin kalbine taht kurdu.

Başkan Zihni Şahin, çalışkanlığı, doğruluğu, insanlara yakınlığı ve açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla hareket ederek kısa zaman içerisinde vatandaşların, ve özellikle Samsunspor'un ZİHNİ ABİ'Sİ oldu. Gönül adamı Başkan Zihni Şahin, Samsun'a dokundu; Samsunlu'ya dokundu, Samsun'un insanına dokundu. Samsun'un üzeri kapatılan o güzelliğine dokundu ve Samsunlu'nun yüreğine dokundu.

Samsun Büyükşehir Başkanı Zihni Şahin, samsunvehaber kameralarına yaptığı açıklamada, "Toplumun her kesiminde sizinle ilgili olumlu eleştiriler geliyor, bu sevgiyi nasıl oluşturdunuz?" sorusu üzerine altı çizilerek bütün başkanlarda olması gereken örnek bir davranışı ortaya koydu:

"Bizi sevsinler kabul etsinler diye bir davranışta bulunmadık"

''Her şeyden önce insanları sevmek ve insanları hizmet noktasında fedakarlık yapmayı kendimize şiar edinmişiz. Lise yıllarından bu yana cemiyet hayatının içindeyiz. Üniversiteyi bitirdiğimiz dönemin ardından bulunduğumuz yerlerde dert babası sıkıntılarla ilgilenen bir kişilik oluşmuştu. Daha sonra 22 yıl dersanecilik yaptık. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Orada yaptığım fedakarlıkların neticesinde haberimiz olmadan belediye başkan adayı olduk. Bafra’da belediye başkanlığı kazandık. 9 yıl orada hizmet ettik. Yusuf Ziya Yılmaz beyin milletvekili adayı olma vesilesiyle boşalan belediye başkanlığı görevine sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile biz geldik. Özellikle bizi sevsinler kabul etsinler diye bir davranışta bulunmadık. Tabi halimiz neyse onun gerekleri yaptık ve Samsun’da oluşan problemlerim üzerine gittik.

"Ben de Samsun’u seviyorum. Samsun sevdalısıyım."

Gülsan Sanayi Sitesi’nde gerçekte büyük bir sıkıntı vardı. Onlarla 3 defa toplantı yaptık. Problemlerden kaçmadık. Problemin üzerine gittik. Birçok yerde toplumun kangren haline gelmiş sıkıntıların üzerine gittik. Problemlerin bazılarını çözdük, bazılarınıda gündemimize aldık. İnsanlarla güzel diyaloglar kurduk. Toplumda her kesimi ile istediğim şekilde buluşmuş değilim. Buna rağmen fırsat buldukça insanları belediyede ağırladık. STK’ları, esnafları ziyaret etik. Yapmamız gerekeni yaptık. Samsun’da beni gerçekten sevdi. Ben de Samsun’u seviyorum. Samsun sevdalısıyım. Samsun’da sokaklarda gezmekte zorlanıyorum. Çok büyük bir sevgi gösterisi yapılıyor, nereye gitsek o ilgiyi görüyorum çok müteşekkirim. Samsun’un tamamında çok olumlu tepkiler alıyoruz. Tüm ilçelerden. Önemli olan gönüller girmekti, biz de gönüllere girdik'' ifadelerini kullandı.

2019 yerel seçimlerde Başkan Zihni Şahin'in Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak ismi pek fazla dile getirilmeyen Mustafa Demir'in aday olarak gösterilmesi Samsunlularda şok etkisi yarattı. Samsun sevdalısı ve Samsunlunun gönlüne girmeyi başaran Başkan Zihni Şahin, buna rağmen çalışmalarını sürdürdü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir’i aday göstermesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgiyle birlikte yürümeye devam edeceğiz"

“31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemiz ve milletimiz, Samsunumuz ve hemşehrilerim için hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok değerli halkımıza hizmet anlayışım, sevgim ve saygım devam edecektir. Hiç bir anında rol yapmadığım hayat anlayışım gereği son nefesime kadar her zaman ve her yerde kapım halkımıza sonuna kadar açık olacaktır. Benim muhabbetim makamlarla ve koltuklarla değil halkımızla olmuştur. Olmaya devam edecektir. Tüm hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Sevgiyle birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

"Parti içindeki gruplar her halde biz yıpratma adına böyle adımlar atıyor."

Beni herkes iyi tanır. Zihni Şahin eğer bir şey yapacaksa bunu çok açık net bir şekilde yapar. Gidip de hiçbir zaman arkadan dolaşarak sinsice bir iş yapmaz." ifadelerini kullanan Zihni Şahin, bir başka partiye geçip geçmeme konusundaki söylentilere de cevap vererek, Eğer ben başka bir partiden aday olacak olsaydım çok rahat bir şekilde çıkardım. Çünkü siyasetten geçinen bir insan olmadığım için kimseye bağımlı bir siyaset yapan birisi değilim. Ben 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Kesinlikle partimden ayrılmayı başka bir yerden aday olmayı düşünmedim, aklımdan bile geçirmedim. Fakat en büyük mücadele, parti içindeki mücadele, parti içindeki gruplar her halde biz yıpratma adına böyle adımlar atıyor. Önemli olan başkan olmak değil bir yerlere gelmek değil, geldiği zaman nasıl bir intiba bıraktığı önemli. Bizde Samsun’a geldik şu ana kadar 7 ay belediye başkanlığı yaptık ve insanların gönüllerine girdik. Bu bizim için en büyük bir kazanç. Çok büyük bir onur. Biz gönüllerin başkanıyız. Herkes kendine yakışanı yapar ben de kendime yakışanı bugüne kadar yaptım bundan sonra da devam edeceğim'' şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Zihni şahinSamsunhaber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.