Öne Çıkanlar Özlem Maraş Ak Parti Bafra Belediye Başkan Aday Adayı Ali Şimşek
banner798

Cumhur ittifakı devam edecek!
24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren ve başarılı bir sonuca imza atan AK Parti ve MHP, sürpriz bir şekilde yerel seçimlerde kendi yollarını bağımsız çizme kararı aldı. İki liderin açıklamasının ardından gözler Cumhur İttifakı'nın geleceğine çevrildi.

MHP kulislerinde, önceki gün yaşanan karşılıklı gerilimin grup toplantılarından sonra yapılan açıklamalarla hararetinin düştüğü ve yumuşadığı belirtiliyor. İki tarafın da Cumhur İttifakı'nın ruhunun zede almaması için azami özen göstererek çalışacağı belirtiliyor. MHP'de bu tür gerginliklerin Cumhur İttifakı açısından normal olduğu değerlendiriliyor. İttifakı oluşturan iki partinin de ayrı tüzel kişilikleri olduğu için fikir ayrılıklarının olmasının doğal olduğu, bu durumun ittifakı etkilemeyeceği belirtiliyor.

HÜKÜMETE DESTEK

MHP’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tam anlamıyla yerleşinceye kadar hükümete desteğinin devam edeceği vurgulanıyor. MHP'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurumsallaşması, terör örgütü PKK ve FETÖ ile mücadele ile dış ilişkiler ve ekonomik saldırılarla mücadelede hükümetin yanında olacağı belirtiliyor.

AK PARTİ İYİMSER

AK Parti kulislerinde ise Cumhur İttifakı'nın geleceğine ilişkin iyimser bakış hakim. Taraflar yerel seçime ayrı ayrı hazırlansa da Yenikapı’ya dayanan Cumhur İttifakı ruhunun zedelenmemesi için dikkat gösterecek.

DOĞAL İTTİFAKLAR OLUŞABİLİR

İki partinin ittifak restleşmesinin 31 Mart’ta kurulacak seçim sandığında nasıl bir bilançoya neden olacağı da kulislerde tartışılıyor. Cumhur İttifakı'nın ruhu muhafaza edilir ve iki parti birbirine saygılı davranırsa yerel seçimlerden iki parti de hasar görmeden çıkar. Cumhur İttifakı'nı destekleyen AK Parti ve MHP tabanı yerel seçimlerde de ittifakı özümsemişti. Yerelde, seçmen kendi arasında doğal bir ittifak yapabilir. AK Parti'nin ihtiyacı olduğu yerde MHP'li seçmenin, MHP'nin ihtiyacı olduğu yerde de AK Parti seçmeninin kendiliğinden destek verebileceği belirtiliyor.


İYİ PARTİ VE HDP FAKTÖRÜ

AK Parti ve MHP arasında bunlar yaşanırken ilk yerel seçim sınavı olacak İyi Parti’nin bu yarışa dahil olması ve CHP, İyi Parti ve Saadet ittifakının yerel seçimlerde de devam etme olasılığı hesapları da değiştirebilecek. Çünkü CHP'nin HDP ile süren bir gönül ittifakı da yadsınmayan bir gerçek. Bu partilerin 31 Mart'ta da ittifak yapmasıyla beraber yerelde tablo büyük oranda değişebilecek.

Anahtar Kelimeler:
MHPAkp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.