Öne Çıkanlar Müsavat Dervişoğlu KûtülAmâre Zaferi
banner798

İsraf Sözcüğü Ak Parti İle Özdeşleşmiştir
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Ekonomi Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Berkay DEMİR bir basın açıklaması yaparak; yoksulluk sınırındaki milyonlarca insanımız ekonomik kriz içerisinde enflasyona ezilirken, Cumhurbaşkanlığı maaşının 74.500 Tl’ye yükseltilmesinin yanısıra saray giderlerinin aşırı artmasına tepki göstererek, “israf sözcüğü Ak Parti ile özdeşleşmiştir” denildi.

Basına ve Kamuoyuna

Milletimiz ekonomik kriz sarmalında, enflasyon altında ezilirken, Ak Parti 2019 yılı bütçesinde Sayın Cumhurbaşkanının maaşına %26'lık zam ile 59 bin liralık maaşı 74 bin 500 liraya yükselmiş olacak.
16 milyon insanın yoksulluk sınırında, 8 milyon insanın ayda bin 604 lira olan asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir ülkede, halkımız ay sonunu nasıl getiririz, faturaları nasıl öderiz, çocuklarımızı nasıl okuturuz diye düşünürken “Saray”ın yaptığı harcamalar dudak uçurtacak niteliktedir.

Asgari ücret, emekli maaşları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Fındık taban fiyatına gelince "millet bu yükü kaldıramaz" diyorlar. Söz konusu, kendi maaşları, bakan, danışman, bürokrat maaşları olunca pek bonkörler. Halk yiyecek ekmek bulamazken, enflasyon rakamları tavan yapmışken, çarşı pazar ateş pahası olmuşken Cumhurbaşkanının kendi maaşına %26 zam yapması ülkedeki 81 milyon insanla dalga geçmektir.

Halka tasarruf çağrısı yapanlar sıra kendilerine gelince her türlü zevk sefa için müsriflikten, şatafattan ve gösterişten kaçınmamaktadırlar. İtibarın para ile satın alınamayacağını idrak edemeyenler israfı, devletin itibarı olarak göstermeye çalışıyor.

İsraf sözcüğü Ak Parti ile özdeşleşmiştir.

İşçi, köylü, çiftçi, söz konusu olduğunda ülkeyi başkası yönetiyormuş gibi bütçenin yetersizliğinden yakınan Ak Parti Hükümeti, sarayın şatafatı söz konusu olduğunda hiçbir kaynak sıkıntısı yaşamıyor. 1994'te parmağındaki yüzüğü göstererek tüm servetim bu yüzük diyen Sayın Erdoğan bugün Dünya'nın en zengin 8 lideri arasına girerek nereden nereye dedirtmekte.

Sayın Erdoğan'a hatırlatmak isteriz ki; “geldiği yeri unutan gideceği yolda kaybolur.” Bu milletin halini, insanların çektiği zorlukları görmemezlikten gelmeyin. Sayın Cumhurbaşkanından kendi maaşına gösterdiği iltiması aynı şekilde emekli, memur ve asgari ücretlilerin maaşlarına da zam yapılırken bekliyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak yoksul halkımızın, çiftçimizin, emekçimizin kamu kaynaklarından haklarını alabilmelerinin takipçisi olacağız.

Saygılarımızla.

Anahtar Kelimeler:
SamsunChp
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.