Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Müslüman dövüşçü kariyerini sonlandırdı

Geçen hafta UFC Başkanı Dana White, 32 yaşındaki Khabib Nurmagomedov'un kariyerine resmen son verdiğini açıklamıştı.

UFC'den yapılan açıklamada Nurmagomedov'un organizasyonun tüm sıralamalarından çıkarıldığı ifade edildi.

Ekim 2020'de Nurmagomedov, ağırlık sikletlerinden bağımsız olarak UFC sıralamasında zirveye çıkmıştı. Nurmagomedov'un kariyerini tamamlasıyla birlikte sinek siklet kategorisinde yarışan ABD'li sporcu Jon Jones, bu sıralamanın en üst noktasına yeniden yükseldi. UFC hafif şampiyonluk kemerinin ise resmen boşa çıktığı ilan edildi.

Horoz siklet kategorisindeki sıralamada ilk üçte ABD'li Dustin Porrier ve Justin Gatje'nin ardından Brezilyalı Charles Oliveira yer alıyor.

Nurmagomedov, ABD'li Al Laquinta'yı yenerek 2018'de UFC hafif şampiyonluğunu kazandı. Rus sporcu daha sonra İrlanda'dan Conor McGregor, Porrier ve Gatje'ye karşı üç maçta da ünvanını korumayı başardı. Ekim 2020'de, Gaggi'yi yenen Nurmagomedov, sonrasında emekliliğini açıkladı. Nurmagomedov mücadele ettiği 29 maçta 29 galibiyete sahip.

ESPN kanalına karma dövüş sanatları kariyerini sonlandırma kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Khabib Nurmagomedov, “Gücün kuvvetin yerindeyken, dünyanın en iyisiyken, ünlüyken, paran da varken tüm bunlara ‘hayır’ demek çok zor. İnsanlar belki de beni hiçbir zaman anlamayacaklar, ama kararımı desteklemelerini umuyorum” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.