banner798
Şampiyonlar ligi maçında aldığı başarısız sonuçlardan sonra yapılan röportajlarda Ertuğrul sağlam ve takım kaptanı Ömer Erdoğan şöyle konuşmuşlardı. Oynadığımız bu maçlardan büyük tecrübe edindik ve Avrupa futbolunun ne seviyelerde olduğunu gözlemleme fırsatı bulduk. Önümüzdeki yıl gerekli tedbirleri alacağız. Türkcell süper lig şampiyonu olmuş Bursaspor mensubu iki kişinin bu konuşmalarından sonra Türk futbolu adına ümitlerimi daha çok kaybettim. Günümüzde küçük çocukların dahi Avrupa futbolunun nerelerde olduğu hakkında fikir sahibi olduğu çağımızda bu iki önemli ismin bu şekilde konuşmaları tuhafıma gitti.
 
Milli takımlar alt yapı koordinatörü ERSUN YANAL ise alt yapı ile ilgili okul çalışmaları yaptığını ve futbolun okullara ineceğini söyleyerek sanki devrim yaptığını söylemeye çalışıyordu… Anladım ki alt yapı futbolu ile bilgisi yok ve ne söylediğinin farkında değil.Bugün bütün futbol takımlarının alt yapı futbolcuları zaten okullarda ve okul takımlarında Futbol oynuyorlar, var olanı söyleyerek devrim yapıyorum kelimesi olsa olsa endüstriyel futbolun gereği icabıdır… Alt yapı ve amatör takımların çektiği zorlukları iyileştirme adına Ne yapıyorsunuz diye sorduğunuzda verecekleri cevap yoktur, çünkü yapılanlar bu konuda bizlere en iyi cevaptır.
 
Milli takımlarımızdaki DEVŞİRME futbolcu sayısına bakınca küçük dilinizi yutarsınız, sanki Küçük ALMAN ligi gibi… Bu konuda a milli takımlar hocası ve alt yapı koordinatörü aynı cümleleri söyleyerek aslında hazırcılığa kaçtıklarını açıkça ortaya koyuyorlardı. Alman ya da araştırmalarımız devam ediyor diyerek Almanların yetiştirdikleri futbolcuları tercih ettiklerini açıkça ortaya koymaktadırlar... Ülkemizin eğitimcilerinin futbol eğitimi bakımından yetersiz olduğunu açıkça söyleyemeseler de yapılan icraatlardan bu sonuç ortaya çıkmıyor mu?
 
Peki, bu konuda yapılan çalışmalar ne seviyede ve yapılıyorsa ne durumda, acaba ne söyleyebilirler. BEN SÖYLEYEYİM... HİÇÇÇ… Endüstriyel futbolun acımasızlığında günlük icraatlarla ayakta kalmaya çalışanları anlayabiliyorum…
 
Ama mahalle futbolu anlayışı ile yönetilmeye çalışılan BAFRASPOR'da durum nasıl.Bu durumu ortaya koyacak birçok gelişmeler yaşadık ve bunlardan birkaç örnekle durum Tespiti yapmak mümkün. Geçen yıl yapılan basın toplantısında KEMAL ŞENOCAK şöyle Demişti... Kesinlikle playy oflara kalacağız… Oysa futboldan hiç anlamadığını kabullenmek istemiyordu ve EROL SERVET BAĞLAR’ın ona verdiği gazla kendini öyle değerlendiriyordu. Ben nedim hoca olarak defalarca uyarmama rağmen takımı göz göre göre ligden düşürdüler. Anlayışta bir bozukluk olmasa da kandırılmaya ve yönlendirilmeye müsait yapıları sonucunda hem maddi hem sportif anlamda çok kötü günler geçirdik.
Futbol federasyonunun futbol adına yasakladığı kişiler arasında bulunan ÇOLAK soyadlı menajeri görünce her sporsever ne demek istediğimi ve sonuçlarına baktığında haklı olduğumu anlayacaktır. Maçların ilk yarıları bitince Bafra ziyaretlerine başlayan ve elimizi taşın altına koymalıyız diyenlerin küçük futbol endüstrimizin peşinde olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorum ve anlayamadığım PİŞKİNLİKLERİ. Peki, bütün bu gelişmeler karşısında Ne yapıyoruz… Ben söyleyeyim... HİÇÇÇÇ
 
SONUÇ OLARAK… Endüstriyel futbol ile mahalle futbolunu yönetenlerin bizlere kazandırdıkları anlayış aynı, GÜNÜ YAŞAMAK…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.