banner798
Bir gün önce oynanan İLK ADIM BELEDİYESPOR VE ÇARŞAMBA SPOR maçı beraberlikle bitince, bizim oynayacağımız maçın önemi bir kat daha artmış oldu. Puanlar artık hesap makineleri ile toplanıp kim nerede ne kaybederse ne olur üzerine yapılacaktır artık. Muhtemeldir ki önümüzdeki 3 veya 4 haftalık dönemde 4 takım puan açısından aynı seviyeye gelebilir. Ben iki üç gündür teknik heyet ve yönetim açısından cezalı futbolcular ve hastalıklar konusunda verilen mücadelenin yanı sıra futbolcuların gösterdiği fedakârlıkları bu açıdan çok önemsiyorum. Çünkü yapılan fedakârlıkların insanlar arasında birleştirici katkısı çoktur ve takımın kazanacağı maçlara etkisi mutlaka olacaktır. Yozgat sorgun maçı fedakârlıkların en üst seviyede olduğu bir maçtı ve bu anlamda bütün ekibi tebrik ediyorum. Bu maçı anlatmaya geçmeden bir şey daha eklemek istiyorum, fedakârlıkları korku ile beslemediğin sürece verim alırsın bunu da unutmamak lazım.
 
Gelelim maça, Yozgat sorgun maçı benim değerlendirmelerim açısından birçok unsurun görülmesi ve düşünülmesi gereken bir maç olarak değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Rakip takım ilk 6 dakikada üst üste 6 korner kullanıyor ama topları çıkarmak zorunda kalan oyunculara gözlemlediğimizde karşımıza soru işaretleri çıkıyor. Ceza alanı dışında dönen topları bekleyecek oyuncumuzun ne kadar önemli olacağı Çarşamba maçında görülmüştü ve bu maçta da ilk devre sıkça görüldü ama bu konuda ikinci devre yaptığımız tedaviler olumlu idi ve birçok top kazanmamıza vesile oldu. Ayrıca bugünkü maçta savunmamızın göbeğinde oynayan UMUT ALİ BAKIR öylesine diri bir şekilde kademelere girdiki takdir edilmeye değerdi.
 
En olumlu yanımızı ise birçok sporseverin fark edemediği kanısındayım, ilk defa takımımızın ileriye dönük hamlelerle baskı kurarak oynamaya çalıştığı bir maç oldu ve bu anlamda SERDAR kendine uygun oyuncuları buldu diyebilirim. Hasta olarak oynadığı bu maçta zekâsına yardımcı olacak pas yüzdelerine ulaşan oyuncular çoğunluğu vardı. Santrafor arkadaşlar bu konuda ilk yarıda çok hata yap salarda ikinci yarıda bu hatalarını düzeltme adına çok üst seviyeye çıktıklarını söyleyebilirim.
 
Rakibimizin zayıf olması maçı zor kazanmamız konusunda kafalarda soru işaretleri oluştursa da oyun olarak ileriye doğru baskı kurarak oynamamız bana umut verdi diyebilirim. Bazı bölümlerde pas yüzdesini kenar bölgelerde üst seviyede uygulamamız, gerektiğinde zamana oynamak anlamında çok değerli idi kanısındayım. Zor maçlarda öne geçtiğimizde bize lazım olacak silahımız ve bu komplikasyonlarda SERDAR'ın anlayışın ada destek vermek oyuncularımızın önceliği olmalı.
 
Rakip kuvvetli olduğunda aynı anlayış sürer mi acaba diye bende düşünmüyor değilim ama umutlu düşünmek istiyor ve bu hafta yapılan fedakârlıkların takımımızda iyi bir hava oluşturacağını düşünmek istiyorum, KORKULARLA YOK EDİLMEDİĞİ SÜRECE.
 
Söz kullanmadan duygu iletişimi kurabilmek herkese mahsus bir şey değildir, saha içinde bu sözsüz iletişimi sağlayıp saha dışında sözlü iletişimlerimizde dürüst ve cesaretli olursak birçok şeyi başarabiliriz. Genel olarak duygularımızı verimli bir sonuca götürmenin yollarını bulmalı ve çok çabuk davranmalıyız. SAYGILARIMLA.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.