Öne Çıkanlar Samsun Kızılırmak Deltası Kuş cenneti
banner798

Bafra'da doktorlar saldırıyı kınama yaptı

Samsun Tabip Odası Başkanlığı sabah saatlerinde hasta yakının doktora silahlı saldırmasıyla ilgili Bafra Devlet Hastanesi’nde açıklamalarda bulundu.

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ömer Faysal Çadır açıklamasında, Sağlıkta şiddet sağlık sistemimizi üzerindeki en karanlık perdedir. Bu perde tüm çalışanlarımızın çalışma heyecanını kırmakta, sizleri iyileştirme çabalarımızı köreltmekte ve bizleri ruhsal olarak eriyip bitirmektedir.” Dedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ömer Faysal Çadır sözlerine şu şekilde devam etti; “Bugün burada hastanemiz beyin cerrahisi uzmanlarından Dr. Ömer Özkan'a çalıştığı ortamda, yapılan silahlı saldırıyı kınamak için toplanmış bulunuyoruz. Bu saldırının üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz. Çok şükür ki saldırı meslektaşımıza, çalışma arkadaşlarımıza zarar vermeden bertaraf edilmiştir. Fakat şimdi buna sevinip şükür mü etmeliyiz bilemedik. Bizler Doktorlar, sağlık çalışanları insanın canını kurtarmak için çabalayanlar ölüme, öldürülmeye bir adim kadar mesafede öldürülme riskiyle yaşayıp, öldürülmediğimizde de şükür mü etmeliyiz. Hak etmiyoruz. Bu hastane öldürme değil yaşatmak için çabalama yeridir ve biz bunu yapıyoruz.”

Dr. Ömer Özkan'a yapılan şiddeti ve şiddeti sorunlarının çözüm yolu olarak kullananları kınayan Uzman Dr. Ömer Faysal Çadır,” Samsun Tabip Odası olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Bafra Devlet Hastanemizde Bu ruh haliyle ve yaşananları kınamak adına bugün bundan sonra görev yapmayacağımızı bildiririz. Sağlıkta şiddet sağlık sistemimiz üzerindeki en karanlık perdedir. Bu perde tüm çalışanlarımızın çalışma heyecanını kırmakta, sizleri iyileştirme çabalarımızı köreltmekte ve bizleri ruhsal olarak eriyip tüketmektedir. Sağlıkta şiddet burada bir kişi eliyle yaşatılsa da münferit bir olay değildir. Toplumsal ve siyasal bir sorundur. Nedenlerini ve çözüm yollarını biz biliyoruz ve söylüyoruz fakat muktedirlere anlatamıyoruz ve yaptıramıyoruz. Saygıdeğer yöneticiler madem nedenleri irdeleyip, çözmüyor, çözemiyorsunuz o zaman anayasanın size yüklediği sorumluluğu yerine getirin. Anayasa der ki Devlet; çalışanlarının en uygun çalışma şartlarını oluşturmakla ve çalışma ortamlarının güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Yani Ömer Özkan'ı, beni, seni, tüm çalışanlarını korumakla mükelleftir.”

SES Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak,” Bizler her zaman hakkımıza sağlıklı nitelikli erişile bilir hak ettikleri sistemi sunmaya devam edeceğiz, buradan tüm sağlık emekçileri arkadaşlarımıza ve Bafra Devlet Hastanesi çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. “ dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraKınamaDoktorlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.