Öne Çıkanlar 2 yaş başkan zafer bektaş
banner797

İstiklal Marşının kabulü coşku ile kutlandı

Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın 101. Yıl Kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına katılım Bafra’lılardan büyük oldu.

HABEROVASİ / BAFRA- EMRE DİLEK

Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni İsmail Kurt günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,”Her yıl İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde kutsal toprakları canları pahasına şehit ve gazilerimizi minnetle anmaktayız.” Dedi.

Kabulünün 101. Yıl Dönümünde büyük coşku ve heyecanla andığımız bugün de Tarih Öğretmeni İsmail Kurt,” İstiklal Marşımızın tarihin en eski günlerine kadar dayanan şanlı bir milletin inanç ve karakterinin yansımasıdır.1. Dünya Savaşında yurdumuzun işgale uğradığı silah zoruyla insanların vicdanlarının kısıtılmaya çalışıldığı vatanın her köşesinde ümitsizliği kapladığı o zor günde milli hissiyatin gür sesi Mehmet Akif Ersoy karış karış gezdiği anadoluda türk milleti ve ordusunun zaferinin mutlaka kazanacağına dahir inancını tekrar tekrar haykırarak camide, tekkede ve kahvede cesaret, ümit aşılamış yazdığı İstiklal Marşı ile Türk milletinin istiklalini, hürriyetini dile getirmiştir.” Dedi.

İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması,çevre il ve ilçelerde ödül alan öğrencilere ödül töreni,Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Oratoryo gösterisi ve türkülerle kapanış oldu.

Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Nuri Çakmak’ı ve Koro öğrencilerinin türkülerini seslendirmesi ile program sona erdi.

İstiklal Marşımızın 101.Yıl Kabulü ve ünlü Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programına, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy,Bafra Garnizon Komutanı Jandarma Fatih Özer ,Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz,CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin,İyi Parti İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz,Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Arslan,Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal,Deva Partisi İlçe Başkanı Muhammer Uyar,daire amirleri ve okul müdürleri katılım sağladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.