Öne Çıkanlar Samsun Kızılırmak Deltası Kuş cenneti
banner798

Samsun’da tarih yazan çocuklar projesi öğrencilerden ilgi gördü

Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden olan “Tarih Yazan Çocuklar” projesi kapsamında Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İsmet İnönü İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda Mehmet Akif Ersoy ve Türk tarihine damga vuran kahramanların canlandırıldığı etkinlik düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 103’üncü yıldönümü kapsamında organize edilen tiyatro gösterisi öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Etkinliğin ardından içerisinde Mehmet Akif Ersoy’un, Türk büyüklerinin, bilim insanlarının, liderlerin, sporcuların, gönül erlerinin ve edebiyatçıların hayat hikayelerinin yer aldığı kitaplar öğrenciler ile buluşturuldu.

“Tarih Yazan Çocuklar” projesi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Çocuklarımızın tarihini, değerlerini bilen, milli bilinç ile yetişmesi için eğitime destek vermeye devam ediyoruz. Tarihimize damga vuran kahramanların çocuklarımıza rol model olacağı düşüncesi ile bu projeye büyük önem veriyoruz. İlçemizde bütün okullarımızı dolaşarak tarihe damga vuran kahramanlarımızı çocuklarımız ile buluşturacağız. Bu kapsamda 10.000 adet bastırdığımız “Tarih Yazan Çocuklar” hikâye kitabımızın 10 okulda dağıtımını gerçekleştirdik. Bu ay içerisinde de bütün okulların bitmesini planlamaktayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.