Öne Çıkanlar ankara ak parti
banner798

TBB Başkanı Sağkan, Cinayete kurban gitti

İstanbul Tuzla'da bir restoranda eski nişanlısı tarafından öldürülen Av. Dilara Yıldız memleketi Bafra'nın Aktekke Mahallesi'nde yapılan cenaze merasimi son yolculuğuna uğurlandı.

TBB Başkanı Ramiz Erinç Sağkan: "6 ayrı şikayette bulunmuş"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan ise acılarının çok büyük olduğu,Meslektaşlarının cinayete kurban gitmesinin acısını yaşadıklarını dile getirdi

Erinç Sağkan, "Bir meslektaşımızı bir kadın cinayetinde kaybettik. Çok uğraşmış, 6 ayrı şikayette bulunmuş. Uzaklaştırma kararına rağmen yaşanan bir süreç.Yıllardır barolar ve sivil toplum örgütleri olarak kadına dönük şiddetle mücadelenin yetersiz olduğunu, kanunun ve İstanbul Sözleşmesi'nin çok daha etkin uygulanması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını aktardı." dedi.

TBB Başkanı Ramiz Erinç Sağkan;"Gelin görün ki bir gece kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığımız bir süreci yaşadık. Bu noktada İstanbul Sözleşmesi'nin önemini bize hep 6284 sayılı Yasa'dan bahsedildi ancak bu yasanın uygulamasında ne kadar yetersiz kalındığını bugün maalesef bir meslektaşımızın verdiği onca çabaya rağmen bir hukukçunun, bir kadın avukatın verdiği onca çabaya rağmen katledilmesiyle bir kez daha çok acı bir olayla yaşamış olduk. Düşünün, bu olayın mağduru, öldürülen kişi bir kadın avukat. Bir de haklarını bilmeyen, yapacağı başvurulardan haberdar olamayan milyonlarca kadının halini düşünebiliriz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.