banner798
Futbolun gereksinimleri,dört unsura bölünebilir…Teknik,taktik,sosyal/psikoloji ve fizik .
Ideal futbolcu iyi bir taktiksel düsünceye sahip, Teknik olarak becerikli, mental olarak güçlü,takim içinde sosyal ve yüksek fizik kondüsyona sahip olmalidir.Ancak bir oyuncu bazi alanlarda ki zaaflarini iyi oldugu alanlarda fevkalade iyi isler yaparak kapatabilir.
 
FUTBOLCUNUN MAÇ IÇERISINDEKI ANALIZLERI
Futbolun fiziksel gerekleri, maç esnasinda oyuncularin hareket örnekleriyle analiz edilerek degerlendirilebilir.Maçtan maça bir oyuncunun aktivitelerindeki degisikliklerden ve farkli bireysel oyun stillerinden dolayi, oyuncular ve farkli tipteki oyuncular üzerinde bir çok gözlemlere,futboldaki aktivitelerin ZAMAN-HAREKET analizinden veri alinarak yapilmasina gerek vardir.Tabi bu veriler alinirken farkli tipteki oyuncularin birbirlerine olan katkilari ve tamamlayiciligi da göz ardi edilmemelidir.
 
FUTBOL TEKNIGI VE ÖGRENILMESI
Futbol teknigi ögretimi zamanlama ,estetik,ritm koordinasyon bilgisi gerektirir ve ögrenme konulari ikiye ayrilir.BILGI VE BECERI.
 
Dolayisi ile futbol teknik beceri ögretimi bilgi gerektirir.Teknik beceri ögretimi sirasinda çocugun neden o hareketi öyle yapmasi gerektigi ustalikla ve sabirla anlatilmalidir.Çocuk olayi anlamanin keyfine vardirilirsa,o çocuk yaratici futbolun temel unsuru olan yaratici teknigi gelistirilebilir.Bu çalismalar baslamadan önce alistirma yapilacak hareketler geregi gibi olmalidir.Bu yapilmaz ise sadece hareketi pekistirmek için yapmis oluruz ve yaratici teknik gelismez.O nedenle bu hareketleri ögretecek kisinin teknigi mükemmel kisilerden seçilmesi zorunludur.Yoksa verim almak imkansizdir.
 
YETISTIRILECEK FUTBOLCULARIN KISILIK GELISIMLERI NASIL OLMALI.
 
Kisisel felsefe
Olumlu tutum
Zihinsel kuvvet
Gerçekçilik
Kendini tanimak
Rekabet
Stresle bas edebilmek
Oto kontrol
Takim bütünlügüne uyum
Güven ve risk alma cesareti
Odaklanma
FUTBOLCU KARDESLERIMIZ BU GELISMELERI TAMAMLAMALIDIR VE BU GELISMELERI ONLARA SAGLAYACAK EN BÜYÜK YARDIMCILARI ANTRENÖRLERI OLACAKTIR.
Su günlerde alt yapi seçmeleri diye bir furya oldugu için antrenörlük yapacak arkadaslara yardimim olsun istedim SAYGILARIMLA.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.