Öne Çıkanlar Salı Altyapı
banner798

8 Şehit çok sayıda yaralı var..

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, bugün saat 20.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. Çetenli Köyü Karakolu'ndan da teröristlerin bulunduğu noktalar top atışıya yoğun ateş altına alındı. Doğubeyazıt'taki 1. Mekazine Tuğay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada 7 korucu ile 1 uzman çavuş şehit oldu, biri ağır 4 asker ile 2 vatandaş yaralandı.
Yaralılar, ambulanslarla Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.

TENDÜREK DAĞI'NDA, 12 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLMUŞTU


2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti. 

Anahtar Kelimeler:
Ağrı8 şehit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.