Öne Çıkanlar SAFFET SANCAKLI TÜGİK
banner798

Ağrı'da Şehit sayısı 10'a yükseldi.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. Çetenli Köyü Karakolu'ndan da teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 sivil vatandaş şehit oldu, aynı saldırıda biri ağır 3 jandarma er, 1 Jandarma Uzman Erbaş ve 2 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan jandarma er kurtarılamadı. Yaralı 3 asker ile 2 vatandaşın tedavileri Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde devam ediyor.

Cenazeler çatışma bölgesinden sabaha doğru alınarak ambulanslarla Doğubayazıt Devlet hastanesi morguna getirildi. Şehit korucuların yakınları devlet hastanesine akın etti. Gözyaşlarının sel olduğu hastane etrafında geniş güvenlik önlemi alındı. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

9 ASKER VE 3 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

Öte yandan 2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.

Akhisar'a şehit ateşi düştü


AĞRI'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 20 yaşındaki jandarma er Ahmet Tezcan şehit olduğu haberi, ailesinin oturduğu Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde büyük üzüntü yarattı.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerle dün çıkan çatışmada yaralanan askerlerden jandarma er Ahmet Tezcan, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Acı haber, şehidin Manisa'nın Akhisar İlçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evine saat 03.00'te ulaştı. Anne Arife Tezcan ve baba Himmet Tezcan'a oğullarının şehit olduğu haberini Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve askeri yetkililer verdi.

Acı haberin iletilmesinin ardından, şehidin ailesinin oturduğu 5 katlı apartmana Türk bayrağı asıldı. Evin önüne ise belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

Şehit er Ahmet Tezcan'ın cenazesi bugün ikindide kılınacak namazın ardından Akhisar Şehitliği'nde toprağa verilecek. 

Anahtar Kelimeler:
Ağrı10 şehit
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.